Η πρώτη έκθεση νέων αποκτημάτων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι γεγονός!

39 νέα αποκτήματα του ΕΜΣΤ παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό και φέρνουν το μουσείο ένα βήμα κοντύτερα στην πλήρη λειτουργία του.

Η πρώτη έκθεση νέων αποκτημάτων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι γεγονός!

Στην πρώτη έκθεση νέων αποκτημάτων του ΕΜΣΤ παρουσιάζονται 39 έργα από 33 καλλιτέχνες, αυξάνοντας την συλλογή του μουσεία από την τελευταία τριετία (2014-2017) στα 150 έργα και την συνολική συλλογή του στα 1150 έργα.

Η πρώτη έκθεση νέων αποκτημάτων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι γεγονός! - εικόνα 1

Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, οι φίλοι της σύγχρονης τέχνης έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του ΕΜΣΤ και να πάρουν μία γεύση από το προφίλ του νέου μουσείου που φτάνει μέρα με την μέρα κοντύτερα στην πλήρη λειτουργία του. Μετά από την εμβληματική διοργάνωση της Documenta 14 και την συμμετοχή στην διαπολιτισμική ανταλλαγή Ελλάδας-Κίνας με τα έργα ζωγραφικής XIEYI, έρχεται η πρώτη προσπάθεια παρουσίασης των αποκτημάτων που προέκυψαν από μακροχρόνιους δανεισμούς, γενναιόδωρες δωρεές αλλά και κάποιες αγορές, κατά την τελευταία τριετία.

Πρόκειται ουσιαστικά για το εναρκτήριο λάκτισμα της νέας πορείας του ΕΜΣΤ, που έχει σαν στόχο ένα νέο διάλογο με την ευρύτερη πολιτιστική και εικαστική παραγωγή εντός και εκτός του μουσείου. Πάγια πρόθεση, φυσικά, η εξωστρέφεια και η επικοινωνία, με γνώμονα ότι δεν υπάρχει παρά παγκόσμιος πολιτισμός και παγκόσμια τέχνη, χωρίς σύνορα και όρια.

Παρουσιάζονται έργα από τους εξής καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Φράνσις Άλις, Ζιάντ Αντάρ, Ευγενία Αποστόλου, Κουτλούγκ Αταμάν, Κώστας Βαρώτσος, Λυδία Δαμπασίνα, Λίνα Θεοδώρου, Κατερίνα Θωμαδάκη - Μαρία Κλωνάρη, Λίζη Καλλιγά, Ελένη Καμμά,, Πίοτρ Κοβάλσκι, Τζοζέφ Κοσούτ , Γιάννης Κουνέλλης, Γιώργος Λάππας, Στάθης Λογοθέτης, Μαρία Λοϊζίδου, Ανδρέας Λόλης, Μπέρτιγ Μπακ, Μανώλης Μπαμπούσης, Κώστας Μπασάνος , Ελένη Μυλωνά, Ηλίας Παπαηλιάκης, Άρτεμις Ποταμιάνου, Άρης Προδρομίδης, Σαντιάγκο Σιέρα, Νίκος Τρανός, Δημήτρης Τζαμουράνης, Παντελής Χανδρής, Τζοάνα Χατζηθωμάς & Χαλίλ Γιορεΐγκε, Μαρκ Χατζηπατέρας, Χρύσα, Αλέξανδρος Ψυχούλης

Tip: Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στην περιοδική έκθεση του διαδραστικού προγράμματος «Face Forward … into my home» που εγκαινιάστηκε λίγες ημέρες πριν, και περιλαμβάνει πορτραίτα προσφύγων που δημιούργησαν στα εργαστήρια του μουσείου, μαζί με ακροάσεις μαγνητοφωνημένων προσωπικών τους ιστοριών (έως 31/1).

iΒασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης,
Τρ.-Κυρ.: 11π.μ - 7μ.μ.,
27/11-28/1
Γενική είσοδος: € 4, μειωμένο εισιτήριο: € 2.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ο Champollion και το μυστήριο των ιερογλυφικών" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ενδιαφέρουσα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της ιερής γραφής των αρχαίων Αιγυπτίων.

27/09/2022

O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.

"Το χαρακτικό έργο" του Χρόνη Μπότσογλου

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί κατάλογος σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, αφιερωμένος στο έργο του καλλιτέχνη.

"Sheltered Gardens": Ένα καταφύγιο τέχνης στον άγνωστο στους πολλούς Βοτανικό Κήπο Διομήδους μας βγάζει από τα περιοριστικά πλαίσια της ταυτότητας

Μια υβριδική έκθεση σύγχρονης τέχνης από το PCAI επανασυστήνει τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο κοινό και αγκαλιάζει τα διάφορα φάσματα της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας, εξετάζοντας το ζήτημα της ταυτότητας και της queer ύπαρξης.

"Ενισχύοντας τις πολιτιστικές συνεργασίες XR" στο Metalogues

Μια σειρά ξεχωριστών εικαστικών εμπειριών με το βλέμμα στο μέλλον.

"HYPARXIS": Φυσική και φιλοσοφία στη ζωγραφική του Jean Noel Chazelle

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα θα φιλοξενηθεί στην S Art Gallery.

Η έκθεση "Φαληρόθεν. Ανάμεσα σε δύο κόσμους" αποκαλύπτει ψηφίδες του αρχαιολογικού παρελθόντος του Πειραιά

Ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα, από τη σωστική ανασκαφή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου παρουσιάζονται στην περιοδική έκιθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.