Τέσσερις φρέσκιες ΥouΤube εκπομπές που θα σε κάνουν να γελάσεις

Πρωτοτυπία, αμέτρητο χιούμορ και επιστημονικά facts στις νέες προσθήκες του εγχώριου YouTube.

Τέσσερις φρέσκιες ΥouΤube εκπομπές που θα σε κάνουν να γελάσεις

Πρωτοτυπία, αμέτρητο χιούμορ και επιστημονικά facts στις νέες προσθήκες του εγχώριου YouTube.

#1 Da Code - Λάμπρος Φισφής

Τέσσερις φρέσκιες ΥouΤube εκπομπές που θα σε κάνουν να γελάσεις - εικόνα 1

Ας το παραδεχτούμε. Υπάρχουν πράγματα που συναντάμε καθημερινά μπροστά μας και που μας ενοχλούν τόσο μα τόσο πολύ που ευχόμαστε να υπήρχε ένας τρελαμένος νομοθέτης για να έβαζε επιτέλους ένα οριστικό φινάλε. Κι εδώ έρχεται ο Λάμπρος Φισφής. Πρωτεργάτης της ελληνικής standup σκηνής, γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς να γράφει πετυχημένα χιουμοριστικά κείμενα με ρυθμό και οικεία θεματολογία, πάντρεμα που πρόσφατα έφερε και στην ytb πλατφόρμα με δύο εκπομπές (το «Blacklist» είναι η δεύτερη). Πώς να αποφεύγεις τα status click bate από τους διαδικτυακούς σου φίλους, πώς να γλιτώσεις από την γκρίνια στους σινεμάδες [sic], πώς να μην κάνεις ασανσεροφάουλ και πόσα άλλα how-to-do-lists που σου λύσουν τα χέρια, μέσα από σύντομους κώδικες σωστής συμπεριφοράς.

i Δες την εκπομπή εδώ.

#2 Σκωτία στο πόδι - Ηλίας Φουντούλης

Τέσσερις φρέσκιες ΥouΤube εκπομπές που θα σε κάνουν να γελάσεις - εικόνα 2

«Ας γυρίσουμε τη Σκωτία… στο πόδι» με τον Ηλία Φουντούλη, τον cook editor/ δημοσιογράφο/ stand-up-comedian/ συγγραφέα/ partner-στα-cooking-του-Μαλιάτση/ δεν-ξέρω-και-εγώ-τι-άλλο, στο πιο αλλόκοτο ταξιδιωτικό vlog της ντόπιας σκηνής. Πρόβατα με τέσσερα κέρατα, γκάιντες που σκούζουν, παραδοσιακά σκωτσέζικα τυράδικα και χασάπικα-ντελικατέσεν, ιστορίες για αγρίους από την λίμνη του Λοχ Νες και πόσα άλλα κουφά σκηνικά από την χώρα με τις φούστες-κιλτ, που σε συνδυασμό με τα αστείρευτα καμένα λογοπαίγνια και τον γνήσιο αυτοσαρκασμό του Φουντούλη μπορούν να σου ανατινάξουν το μυαλό.

i Δες την εκπομπή εδώ.

#3 What The Fact?! - Mikieus

Τέσσερις φρέσκιες ΥouΤube εκπομπές που θα σε κάνουν να γελάσεις - εικόνα 3

Τον είχαμε πρωτογνωρίσει από τα βιτριολικά κείμενα στο Μπραφ. Πίσω από το μυστήριο της μάσκας τότε, δημιούργησε ένα γοητευτικό μυστήριο για το πρόσωπό του και άφησε την κάφρικη, προκλητική πένα του να πρωτοστατήσει αντί για τον ίδιο. Ο Mikeius (ή Μιχάλης) κράταγε πάντα μία ορθολογική βάση στα γραφόμενά του και αναζητούσε να ξεσκεπάσει τους παραλογισμούς που έχουν επικρατήσει σαν κοινώς αποδεκτές αλήθειες στη σύγχρονη κοινωνία. Στο ίδιο περίπου concept με την εκπομπή «Σκεπτόμενος κάφρος» (αλλά χωρίς μάσκα πλέον και με αναβαθμισμένο στήσιμο), οι ρεαλιστικές, ντοκιμαντερίστικες διδαχές επιστρέφουν με τεκμηριωμένα facts γύρω από ιπτάμενους δίσκους, θρησκείες ντόπιων ιθαγενών, παραδοσιακούς αργαλειούς και πόσα άλλα, που δεν γίνεται παρά να σε εντυπωσιάσουν.

i Δες την εκπομπή εδώ.

#4 Σκαλωτικές ερωτήσεις - Konilo

Τέσσερις φρέσκιες ΥouΤube εκπομπές που θα σε κάνουν να γελάσεις - εικόνα 4

Περπατάτε συχνά αμέριμνοι στην Ερμού και το Μοναστηράκι; Αν η απάντηση είναι θετική, μάλλον πρέπει να ρίχνετε περισσότερες κλεφτές ματιές στις γωνίες για την κάμερα του Konilo. Ένας από τους μεγαλύτερους τρόλερς του ελληνικού ytb έχει βάλει μπρος μία νέα σειρά από κουφές ερωτήσεις σε τυχαίους περαστικούς, που σίγουρα θα δυσκολευτείς να απαντήσεις (ακόμα κι αν πιστεύεις το αντίθετο). Εννιά και τρία κάνει έντεκα ή ένδεκα; Γιατί είναι παράνομο κάποιος που ζει στην Ελλάδα να θαφτεί στην Τουρκία; Πόσοι μήνες του χρόνου έχουν 28 ημέρες; Σκαλώσατε;

i Δες την εκπομπή εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.