Free City: οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας

Από το 5ο πολυαναμενόμενο Vinyl Market και την ολοήμερη κυριακάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Γκάζι μέχρι τη γιορτή μόδας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των καταναλωτών, αυτά είναι τα δωρεάν events που ξεχωρίζουν.

Free City: οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας

Από το 5ο πολυαναμενόμενο Vinyl Market και την ολοήμερη κυριακάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Γκάζι μέχρι τη γιορτή μόδας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των καταναλωτών, αυτά είναι τα δωρεάν events που ξεχωρίζουν.

Free City: οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας - εικόνα 1

Αυτό το σαββατοκύριακο το 5ο Vinyl Market επιστρέφει ανανεωμένο στην Τεχνόπολη κι εμπλουτισμένο με νέες συλλογές βινιλίου αλλά και πολλά μουσικά events. Στα decks του θα βρίσκονται γνωστοί DJs, ενώ θα γίνει και μια σπέσιαλ, αποκλειστική ακρόαση του τρίτου άλμπουμ των Dreamline (South of NoNorth Members) «Warning», το οποίο έχει κυκλοφορήσει μόνο 300 βινίλια (18-19/11, 11 π.μ.-10 μ.μ.).

Κι ενώ η ώρα για την μεγάλη επετειακή έκθεση της Τεχνόπολης «160 χρόνια made in Greece» πλησιάζει σιγά-σιγά (Ιανουάριος 2018), μας δίνει όλο και περισσότερες αφορμές για εορτασμούς. Αυτήν την Κυριακή 18/11, από τις 11π.μ., η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει μια σειρά ευφάνταστων και δωρεάν δράσεων για όλους. Από εργαστήρια χορευτικού αυτοσχεδιασμού μέχρι εικαστικές κατασκευές και πειραματισμούς στον εντυπωσιακό κόσμο του animation, όλη η οικογένεια δίνει το «παρών» στην Τεχνόπολη διασκεδάζοντας με live μουσική από τους Burger Project! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

«Είμαστε Οικογένεια, είμαστε όμως Ομάδα;» αναρωτιέται η ομάδα BusinessCool και το ImpactHub, που ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα βιωματικό σεμινάριο με σκοπό να φέρουν κοντά τους έφηβους με τους γονείς τους. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια δράσης και στρατηγικής, οι οικογένειες θα ανακαλύψουν νέους κώδικες επικοινωνίας, θα συνεργαστούν, θα γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους περνώντας μαζί ποιοτικό χρόνο, ενδυναμώνοντας έτσι τις καθημερινές τους σχέσεις (Τετάρτη 22/11, 5-8 μ.μ., στο ImpactHub «Δημοτική Αγορά Κυψέλης», Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη. Πληροφορίες: 2103001799).

Free City: οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας - εικόνα 2
Fashion Revolution

Το 2014, ένα χρόνο μετά από την κατάρρευση ενός εργοστασίου ειδών ένδυσης στο Μπαγκλαντές που προκάλεσε το θάνατο πάνω από 1.000 ανθρώπων, γεννήθηκε το Fashion Revolution, μια παγκόσμια επανάσταση που έθεσε το ερώτημα «Ποιος έφτιαξε τα ρούχα μου;» με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των καταναλωτών προκειμένου να αλλάξει δραστικά ο τρόπος με τον οποίο η μόδα φτιάχνεται, παράγεται και καταναλώνεται. Σήμερα, το Fashion Revolution είναι ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο δραστηριοποιείται σε 95 χώρες με τη συμμετοχή σχεδιαστών, brands, ακαδημαϊκών, συγγραφέων, επιχειρηματιών και πολιτικών προσωπικοτήτων και στις 19-20/11, το Fashion Revolution Greece μας προσκαλεί στο «Global Fashion Disruptors», μια μεγάλη διήμερη δωρεάν γιορτή για τη Βιώσιμη Μόδα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού συνδυάζει την οικολογία με το σινεμά διοργανώνοντας για 14η συνεχή χρονιά το τετραήμερο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών από την Δευτέρα 22/11 μέχρι το Σάββατο 25/11. Από τις ταινίες ξεχωρίζει το νέο ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «Greek Animal Rescue», το βραβευμένο στο φεστιβάλ της Δράμας μικρού μήκους «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη και η ταινία «Θυμωμένος Ινούκ» της Αλέθια Αρνακούγκ Μπάριλ. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών, οι οποίες γίνονται στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος (Τριπόδων 28, Πλάκα) και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός).

Ο «Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου» που διοργανώνει δωρεάν προβολές για όλο τον Νοέμβριο, φέρνει αυτήν την εβδομάδα στην μεγάλη οθόνη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) το ντοκιμαντέρ «Στα πρόθυρα» του Έρμες Παραγιουέλο με τους Αντόνιο Παραγιουέλο και Φελίσα Λου, μια ταινία που δείχνει την αγάπη στα γηρατειά, τον φόβο που νοιώθουν οι άνθρωποι να αφήσουν τη ζωή τους σε ξένα χέρια και να χάσουν την ανεξαρτησία τους (Τετάρτη 22/11, 7.30 μ.μ.).

Τη Δευτέρα 20/11 στις 9 μ.μ. στο Boiler (Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι) βλέπουμε την ταινία «Fubar» (Μάικλ Ντάουζ, 2002) στο πλαίσιο των δωρεάν προβολών «Boiling Films».

Free City: οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας - εικόνα 3
Human Touch

Την Κυριακή 19/11, οι Human Touch, ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα γκρουπ της τζαζ σκηνής μας ανεβαίνουν στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού-Ιδρύμα «Σταύρος Νιάρχος» για μια δωρεάν συναυλία (9μ.μ.) ενώ την Πέμπτη 23/11 η Big Band του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ένα μουσικό αφιέρωμα στον Sammy Nestico, έναν από τους πιο ξεχωριστούς συνθέτες κι ενορχηστρωτές της παγκόσμιας τζαζ μουσικής σκηνής (8μ.μ., «Παρνασσός», Πλ. Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8, 2103221917).

Στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου 2017 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παράλληλα με τα ρεσιτάλ των καταξιωμένων σολίστ, πραγματοποιούνται και ρεσιτάλ επτά νέων καλλιτεχνών που έχουν επιλεγεί κατόπιν ακρόασης και αξίζουν την προσοχή μας. Πρόκειται για τους: Γρηγόρη Ιωάννου (18/11), Ναταλία Γιαννάκη, Χρήστο Γιώνα (19/11), Χρήστο Μπαλένστραβο, Μαρία Ζλατάνη (25/11), Γαλάτεια Δασκαλάκη και Σταμάτη Βλαχοδημήτρη (26/11). Τα ρεσιτάλ θα γίνουν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ (ώρα έναρξης 6 μ.μ.)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".