Δωρεάν πρεμιέρα για τους νέους ψηφιακούς προβολείς στο Πλανητάριο

Το Ίδρυμα Ευγενίδου εγκαινιάζει το high tech προβολικό του σύστημα, με δύο free παραστάσεις-ευκαιρία για την απόλυτη κινηματογραφική εμβύθιση στον διαστημικό του θόλο.

 Δωρεάν πρεμιέρα για τους νέους ψηφιακούς προβολείς στο Πλανητάριο

Ακολουθώντας τις τεχνολογικές ανάγκες των καιρών, το Ευγενίδειο Πλανητάριο φτάνει στην τρίτη γενιά προβολών, με ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο σύστημα πίσω από τον σινε-θόλο του, που κάνει πρεμιέρα για το ευρύ κοινό με δύο δωρεάν προβολές, την Δευτέρα 23/10.

 Δωρεάν πρεμιέρα για τους νέους ψηφιακούς προβολείς στο Πλανητάριο - εικόνα 1

Βάζοντας σε λειτουργία για πρώτη φορά τους έξι καλοσυγχρονισμένους, τεχνολογικά ανεπτυγμένους και ποιοτικά αναβαθμισμένους προβολείς, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλλει στις 6.30 μ.μ. και στις 8 μ.μ. την παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα», για πρώτη φορά σε ψηφιακή μορφή. Ακολουθώντας μία ιστορική αναδρομή της προσπάθειας για την κατάκτηση της Σελήνης, επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα συναρπαστικά ερωτήματα που σχετίζονται με το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης.

Θα κατασκευάσουμε ποτέ διαστημικές βάσεις στην Σελήνη και στον Άρη; Πότε θα υλοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς τον κόκκινο πλανήτη και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει; Οι απαντήσεις έρχονται στον υποβλητικό σινε-χώρο του αναβαθμισμένου Πλανητάριου.

Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 6 μ.μ. ενώ κάθε θα μπορεί να προμηθευτεί μέχρι δύο δελτία εισόδου. Την πρεμιέρα θα προλογίσει ο Δρ Νίκος Σέργης, ερευνητής στο Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και συνεργάτης στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, 2109469600

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.