Ο Τζο Νέσμπο έρχεται στην Αθήνα

Ο Νορβηγός μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας δίνει ραντεβού στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για μία δωρεάν, ανοικτή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Ο Τζο Νέσμπο έρχεται στην Αθήνα

Είκοσι χρόνια ύστερα από το παρθενικό του μυθιστόρημα («η Νυχτερίδα»), ο πολύγραφος συγγραφέας του αστυνομικού φικτιόν δίνει ραντεβού στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για μία συνολική επισκόπηση της μακρόχρονης πορείας του. Στις 17 Οκτωβρίου, ο πνευματικός πατέρας του θρυλικού επιθεωρητή Χάρι Χόλε αναμένει όλους τους Nesbomaniacs για μία ανοιχτή συζήτηση, που ξεκινά από τις 7 μ.μ. και δεν ζητά αντίτιμο.

Ο Τζο Νέσμπο έρχεται στην Αθήνα - εικόνα 1

Μπορεί στην εφηβική του ηλικία να ονειρευόταν μία ποδοσφαιρική καριέρα με την φανέλα της Τότεναμ και να γύρναγε όλη την Νορβηγία με περιοδείες της ποπ-ροκ μπάντας του, αλλά ένα αεροπορικό ταξίδι όμως από το Όσλο στο Σύδνεϋ άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Η μυθιστορηματική φιγούρα του ντετέκτιβ Χάρι Χόλε ξεπετάχτηκε στο μυαλό του Τζο Νέσμπο και του χάρισε -μέσα στα επόμενα χρόνια- μία σειρά ευπώλητων, αστυνομικών μυθιστορημάτων (βλ. «Νέμεσις», «Ο χιονάνθρωπος»), που τον καθιέρωσαν στο παγκόσμια στερέωμα των σύγχρονων, βραβευμένων συγγραφέων. Φτάνοντας στην φετινή χρονιά, ο δαιμόνιος πρωταγωνιστής του Τζο Νέσμπο δοκιμάζεται σε ένα φρέσκο αγωνιώδες μυστήριο, με τίτλο «Η δίψα», όσο αναμένουμε την κινηματογραφική μεταφορά του χιονάνθρωπου («The snowman»), σε σκηνοθεσία του Σουηδού Τόμας Άλφρεντσον («Άσε το κακό να μπει»).

Όλη αυτή η ανήσυχη πορεία του συγγραφέα -μαζί με αρκετά περισσότερες λεπτομέρειες- πρόκειται να ξεδιπλωθεί στην πολυαναμενόμενη συνάντηση, με τους δημοσιογράφους Μαριλένα Αστραπέλλου και Γιώργο Νάστο να συντονίζουν την συζήτηση.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, 210 9005800

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.