Τα δωρεάν της εβδομάδας

Προβολές, μουσική, θέατρο, αλλά και ένα vegan φεστιβάλ σε μια επιλογή από τα δωρεάν events της εβδομάδας 3-9/7 που θα γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο σας.

Τα δωρεάν της εβδομάδας

Μια επιλογή από τα δωρεάν events της εβδομάδας 3-9/7 που θα γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο σας.

Σινεμά

Τα δωρεάν της εβδομάδας - εικόνα 1
«O Μεγάλος Λεμπόφσκι»

Το 7ο Athens Open Air Film Festival στήνει το δικό του κινητό σινε-στέκι κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό και τον Ιούλιο, ξεκινώντας με την προβολή της πρωτοποριακής βωβής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Οι Περιπέτειες του Πρίγκιπα Άχμεντ» της Λότε Ράινινγκερ, που γυρίστηκε το 1926 κι εξιστορεί τις περιπέτειες ενός γοητευτικού πρίγκιπα και του ιπτάμενου αλόγου του (Τετάρτη 5/7, 9.30 μ.μ., Πλατεία Κοτζιά – είσοδος από οδό Αθηνάς). Την προβολή συνοδεύει ηχητικά η μουσική των Larry Gus και Jay Glass Dubs.

Σειρά παίρνει η πιο cult ταινία των αδερφών Κοέν και έτσι την Παρασκευή 7/7 στις 9.30 μ.μ., δίπλα στο κύμα και με ένα white russian στο χέρι, απολαμβάνουμε τον Τζεφ Μπρίτζες στον πιο διαχρονικό του ρόλο ως Dude – πρωταγωνιστή του «Μεγάλου Λεμπόφσκι» (παραλία Αγ. Κοσμά –στάση τραμ 2η Αγ.Κοσμά, Λεωφ. Ποσειδώνος). Ακολουθεί beach πάρτι με dj set από τον Γιώργο Μουχταρίδη του Pepper 96.9.

Γεύση

Τα δωρεάν της εβδομάδας - εικόνα 2
Vegan Life Festival

Το Vegan Life Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων την Κυριακή 9/7 (1-9 μ.μ.) με καλοκαιρινή διάθεση, ομιλίες κι εργαστήρια που καλύπτουν θέματα γύρω από το περιβάλλον, την υγεία, ακόμη και τη μόδα, ενημερωτικό υλικό, έναν ειδικό χώρο για τα παιδιά και πάνω από 100 πάγκους με μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και φαγητό από vegan και φιλικά προς τους vegans στέκια της πόλης.

Παιδί

Τα δωρεάν της εβδομάδας - εικόνα 3
«Ο Μήτρος και ο Τζίμης»

Οι δωρεάν δράσεις του προγράμματος «Ζήσε τον κήπο αλλιώς» συνεχίζονται μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου και έτσι τα παιδιά ηλικίας 3-12 ετών έχουν μια ακόμη ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες του «Μήτρου και του Τζίμη», όπου ο διδακτικός μύθος του Αισώπου «Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης» ζωντανεύει σε μια παράσταση κουκλοθέατρου από την ομάδα «Φιλφαρί» (Τετάρτη 5/7, 7 μ.μ. παιδική χαρά Εθνικού Κήπου, είσοδος από οδό Αμαλίας).

Θέατρο

Τα δωρεάν της εβδομάδας - εικόνα 4
«277 μέτρα»

Η περφόρμανς «277 μέτρα» κάνει την τελευταία της ανάβαση στο λόφο του Λυκαβηττού το Σάββατο 8/7, στις 5.30 π.μ. Στόχος αυτής της περφόρμανς- συμμετοχικής περιήγησης που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της δράσης «Άνοιγμα στην πόλη» είναι να αποκαλυφθούν συνειρμικά τρόποι σύνδεσης του καθενός μας με την πόλη, ενώ ο τίτλος της παραπέμπει στην απόσταση της κορυφής του Λυκαβηττού από την επιφάνεια της θάλασσας. Εκκίνηση από την αφετηρία του τελεφερίκ στην οδό Αριστίππου. Προτείνεται οι θεατές να φορούν άνετα παπούτσια για την ανάβαση στο λόφο και να έχουν μαζί τους νερό. Απαραίτητη κράτηση θέσης στο 2103272000.

Μουσική

Τα δωρεάν της εβδομάδας - εικόνα 5

Ο παλμός της νεανικής μουσικής σκηνής χτυπά για πρώτη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αφού το τριήμερο 7-9/7 (7 – 11 μ.μ.) φιλοξενεί στο Ξέφωτό του το 13ο Schoolwave Festival. 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά, τον Βόλο, τη Σάμο και την Κέρκυρα καταλαμβάνουν τη σκηνή, ροκάρουν και ραπάρουν μπροστά στο πάντα πολυπληθές κοινό του φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τη μουσική τους δίπλα στους Planet Of Zeus και σε πολλούς άλλους καλεσμένους.

Περισσότερες πληροφορίες

277 μέτρα

  • Performance
  • Διάρκεια: 120 '

Τα 277 μέτρα φτάνει η απόσταση της κορυφής του Λυκαβηττού από την επιφάνεια της θάλασσας. Στόχος αυτής της περφόρμανς-ανάβαση στο λόφο είναι να αποκαλυφθούν συνειρμικά τρόποι σύνδεσης του καθενός μας με την πόλη.

Schoolwave Festival

  • Φεστιβάλ

Με τη συμμετοχή 24 μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων απ' όλη την Ελλάδα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.