Ζουμ σε ένα φωτογραφικό φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη

Για 30η χρονιά, το «Athens Photo Festival» έχει ετοιμάσει ένα άκρως πλούσιο πρόγραμμα για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, για τους απανταχού λάτρεις της φωτογραφίας.

Ζουμ σε ένα φωτογραφικό φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη

Για 30η χρονιά, το «Athens Photo Festival» έχει ετοιμάσει ένα άκρως πλούσιο πρόγραμμα για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, για τους απανταχού λάτρεις της φωτογραφίας.

Ζουμ σε ένα φωτογραφικό φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη - εικόνα 1

Το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιανατολικής Ευρώπης «Athens Photo Festival» συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ιστορίας και βάζει ξανά την Αθήνα στο κέντρο του φωτογραφικού φακού. Μέχρι τις 30 Ιουλίου, 82 καλλιτέχνες από 27 διαφορετικές χώρες διερευνούν τους κοινωνικούς προβληματισμούς του σήμερα, μέσα από την εικαστική τους ματιά πάνω στην σύγχρονη φωτογραφία. Στα πλαίσια της διεθνούς φεστιβαλικού δικτύου για τον Ευρωπαϊκό Μήνα Φωτογραφίας, η ελληνική πλατφόρμα φέρνει εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, προβολές και παράλληλες δράσεις, σε ένα άκρως πλούσιο πρόγραμμα για τον υπόλοιπο μήνα του Ιουνίου και για ολόκληρο τον Ιούλιο. Με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη, οι φωτογραφικές εκθέσεις πρόκειται να επεκταθούν και σε άλλους χώρους του αθηναϊκού κέντρου, μπλέκοντας βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Ο βασικός εκθεσιακός χώρος του φεστιβάλ είναι ανοικτός κάθε Πέμπτη και Κυριακή από 10 π.μ. έως 6 μ.μ. ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 10 π.μ. μέχρι 10 μ.μ. Επίσης, το κανονικό εισιτήριο ανέρχεται στα €8 και το μειωμένο στα €5.

Κουμπάρη 1, 2103671000

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να αναζητήσετε στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.