«Αποστολή» στους άστεγους της Αθήνας

Με κεντρικό μήνυμα «κανένας χωρίς φαγητό, κανένας χωρίς φάρμακο»

«Αποστολή» στους άστεγους της Αθήνας

Τα πεζούλια, τα παγκάκια και οι υπόγειες διαβάσεις των Αθηνών φιλοξενούν καθημερινά ανθρώπους που πασχίζουν να βρουν μια γωνιά ασφάλειας, μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της μεγαλούπολης. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δεν κλείνει τα μάτια μπροστά στα αιτήματα όλων όσων έχουν ανάγκη, αλλά απεναντίας βοηθάει έμπρακτα με δεμάτια υλικής βοήθειας.

Στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό, χυμοί φρούτων και ενίοτε κλινοσκεπάσματα, ρουχισμός και είδη ατομικής υγιεινής δίνουν άμεσα μία χείρα βοηθείας στα κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα. Πρόκειται κυρίως για άπορους, αποφυλακισμένους ή τοξικομανείς που ψάχνουν καθημερινά το βραδινό τους καταφύγιο και που έχουν εξοβελιστεί στο περιθώριο, αλλά και όλο και περισσότερους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που χάνουν το βασικό δικαίωμα στη στέγη.

«Αποστολή» στους άστεγους της Αθήνας - εικόνα 1

«Κανένας χωρίς φαγητό, κανένας χωρίς φάρμακο» είναι άλλωστε η εντολή που έχει δώσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στους ανθρώπους της ΜΚΟ "Αποστολή" που στηρίζουν με διαφορετικούς τρόπους τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το αθηνόραμα υποστηρίζει το έργο του οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων (η μη) αξίζει γνωστοποίησης και προβολής με την ελπίδα να υπάρξουν ακόμη περισσότερες αντίστοιχες πρωτοβουλίες, αλλά και πιθανότατα να συντονιστούν μεταξύ τους οι ολοένα και περισσότερες ενέργειες αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται από διαφορετικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.