Ένα εικαστικό «ρειstart» σε εγκαταλελειμμένο γκαράζ

Η εικαστικός Μαριάννα Λύρα επιστρέφει στα καλλιτεχνικά δρώμενα με μία πρωτότυπη έκθεση, σε ένα εγκαταλελειμμένο συνεργείο αυτοκινήτων.

Ένα εικαστικό «ρειstart» σε εγκαταλελειμμένο γκαράζ

Η εικαστικός Μαριάννα Λύρα επιστρέφει στα καλλιτεχνικά δρώμενα με μία πρωτότυπη έκθεση, σε ένα εγκαταλελειμμένο συνεργείο αυτοκινήτων.

Ένα εικαστικό «ρειstart» σε εγκαταλελειμμένο γκαράζ - εικόνα 1

Μετά από είκοσι χρόνια απουσίας, η εικαστικός Μαριάννα Λύρα σπάει την σιωπή της μέσα από μία πρωτότυπη, δωρεάν έκθεση με τίτλο «ρειstart», σε ένα εγκαταλελειμμένο συνεργείο αυτοκινήτων της λεωφόρου Συγγρού. Η πολύπλευρη καλλιτέχνιδα ανοίγει ξανά τα εικαστικά της χαρτιά, με ένα εγχείρημα, που συνδυάζει γλυπτική, ζωγραφική, εγκαταστάσεις και περφόρμανς! Με αφετηρία ένα ζωγραφισμένο οικογενειακό δείπνο που τον διακόπτει μία αστραπή, η Μαριάννα Λύρα ξεπηδάει από τον δυσδιάστατο καμβά και μεταφέρει την δημιουργία της σε γλυπτά στον χώρο, επιχειρώντας να δείξει ότι τα πάντα… αλλάζουν. Μέσα από τις φωτογραφίες του Τάκη Αναγνωστόπουλου και τις διάφορες περφόρμανς δομείται ένα σπονδυλωτό έργο από εννέα ενότητες, που επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις.

Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα της έκθεσης, η περφόρμανς που ζωντανεύει το έργο της Μαριάννας Λύρα επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ στις 9 μ.μ., από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου (εκτός από 27/6). Η έκθεση είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου, από Τετάρτη έως Σάββατο (11 π.μ - 2 μ.μ. & 6:30 μ.μ. - 10 μ.μ) καθώς και την Τρίτη και την Κυριακή (6:30 μ.μ. - 10 μ.μ).

Λεωφ. Συγγρού 114, 6972729477

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.