Τι δουλειά έχει η ευεξία στην Ελευσίνα;

Ένα διεθνές εναλλακτικό φεστιβάλ φέρνει την Ελευσίνα ολοένα και πιο κοντά στον νέο της τίτλο, αυτόν της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Τι δουλειά έχει η ευεξία στην Ελευσίνα;

Ένα διεθνές φεστιβάλ ευεξίας και τέχνης φέρνει την Ελευσίνα ολοένα και πιο κοντά στον νέο της τίτλο, αυτόν της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Τι δουλειά έχει η ευεξία στην Ελευσίνα; - εικόνα 1

Από φέτος και για τα τέσσερα επόμενα χρόνια, η Ελευσίνα αναμένεται να εμφανίζεται όλο και συχνότερα στο προσκήνιο εξαιτίας του… χρίσματος που κέρδισε το Νοέμβριο του 2016. Μιλάμε φυσικά για την ανακήρυξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, γεγονός που θα τη βάζει συχνά στη λίστα με τις εξορμήσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Μια ωραία αφορμή προς επίσκεψη στην εξελισσόμενη πόλη αποτελεί και το Φεστιβάλ «Δι Eleusis», μια τριήμερη συνάντηση για την προώθηση της αυτογνωσίας και της ευεξίας. Από την Παρασκευή 12 μέχρι την Κυριακή 14 Μαΐου, στο κτίριο του Παλαιού Ελαιουργείου φιλοξενούνται ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, επαγγελματίες θεραπευτές, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και καλλιτεχνικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συστήνουν στο κοινό εναλλακτικές προσεγγίσεις για το ευ ζην. Το πρόγραμμα του τριήμερου φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργαστήρια γιόγκα, τάι τσι και κουνγκ φου, διαλογισμού, κινησιολογίας και χοροθεραπείας, θεραπείες ρέικι και σιάτσου, αλλά και ομιλίες για τα οφέλη της θετικής ψυχολογίας, της ομοιοπαθητικής και της υγιεινής διατροφής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.

Μια βόλτα στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Το πολιτιστικό πάρκο είναι η μοναδική δημοτική γλυπτοθήκη στην Ελλάδα αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη.

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.