12 ώρες «Documenta 14»… χωρίς αντίτιμο!

Ένα μετα-Πασχαλινό δώρο από την κορυφαία έκθεση σύγχρονης τέχνης, που για μια ολόκληρη μέρα ανοίγει τους κεντρικούς της χώρους με ελεύθερη είσοδο.

12 ώρες «Documenta 14»… χωρίς αντίτιμο!

Ένα μετα-Πασχαλινό δώρο από την κορυφαία έκθεση σύγχρονης τέχνης, που για μια ολόκληρη μέρα ανοίγει τους κεντρικούς της χώρους με ελεύθερη είσοδο.

12 ώρες «Documenta 14»… χωρίς αντίτιμο! - εικόνα 1
Στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς παρουσιάζονται έργα 18 καλλιτεχνών με ελεύθερη είσοδο

Αρκετοί ήταν οι χώροι της documenta 14 που παρέμειναν κλειστοί ή διαμόρφωσαν το ωράριο λειτουργίας τους εξαιτίας της αργίας των ημερών του Πάσχα και ακόμα περισσότεροι οι Αθηναίοι που έλειψαν από την πόλη και δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν τις εκθέσεις. Η κορυφαία έκθεση σύγχρονης τέχνης όμως αποφάσισε να …επανορθώσει, προσφέροντας δωρεάν είσοδο στους κεντρικούς της εκθεσιακούς χώρους για 12 ολόκληρες ώρες.

Αυτήν την Πέμπτη 20/4, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ., το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ωδείο Αθηνών, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Μουσείο Μπενάκη (παράρτημα οδού Πειραιώς) ανοίγουν τις πόρτες τους στους επισκέπτες και προσφέρουν ελεύθερη είσοδο για όλους.

Διευκρίνιση: Η έκτακτη δωρεάν είσοδος αφορά στην ουσία το ΕΜΣΤ, αφού οι χώροι του Ωδείου Αθηνών, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Μουσείου Μπενάκη (παράρτημα οδού Πειραιώς) είναι ανοιχτοί για το κοινό χωρίς εισιτήριο σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Ενημερωθείτε για τις εκθέσεις από τα σχετικά θέματα που δημοσιεύουμε και προετοιμαστείτε για έναν 12ωρο –και μάλιστα δωρεάν- μαραθώνιο τέχνης!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.