Δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο παραδίδονται στο κοινό με street party

Το εμπορικό τρίγωνο της πόλης αναβαθμίζεται και ο δήμος Αθηναίων το γιορτάζει με ένα open party.

Δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο παραδίδονται στο κοινό με street party

Το εμπορικό τρίγωνο της πόλης αναβαθμίζεται και ο δήμος Αθηναίων το γιορτάζει με ένα open party.

Δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο παραδίδονται στο κοινό με street party - εικόνα 1
Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου ξεκινά με την πεζοδρόμηση των οδών Βύσσης και Καΐρη.

Ο δήμος Αθηναίων έχει θέσει ως προτεραιότητα να ομορφύνει την εικόνα του κέντρου της και τα πρώτα δείγματα είναι ήδη πραγματικότητα. Από αυτό το Σάββατο 1 Απριλίου, οι Αθηναίοι μπορούν να απολαμβάνουν ανενόχλητοι τις βόλτες τους στα μικρά μαγαζάκια των πολυσύχναστων οδών Βύσσης και Καΐρη, καθώς οι δύο αυτές οδοί πεζοδρομούνται και επισήμως.

Μπορεί οι δύο κάθετοι στην Αθηνάς οδοί να χαρακτηρίζονται ήδη πεζόδρομοι στα χαρτιά, τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια όμως διέσχιζαν καθημερινά τους δρόμους Βύσσης και Καΐρη και μετέτρεπαν τα πεζοδρόμια σε πάρκινγκ… εύκολης λύσης. Από αυτό το Σάββατο, το πάρκινγκ απαγορεύεται και η διέλευση θα επιτρέπεται μόνο σε οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων (σε συγκεκριμένες ώρες) και σε οχήματα καθαρισμού και απορριμματοφόρα. Πλέον, η διέλευση του Εμπορικού Τριγώνου προς την οδό Αθηνάς θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας, ενώ η οδός Χρυσοσπηλιωτίσσης από το ύψος της Πραξιτέλους θα είναι κλειστή.

Δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο παραδίδονται στο κοινό με street party - εικόνα 2
Τρεις ακόμη μελλοντικές παρεμβάσεις σχεδιάζουν να αλλάξουν το πρόσωπο του κέντρου της πόλης

Live εικαστικές παρεμβάσεις στα ΚΑΦΑΟ (κουτιά του ΟΤΕ), μουσική από την φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου, φαγητό από τον σεφ Γιώργο Γληνό, αλλά και σοκολάτες Παυλίδη, που το 1841 στεγάζονταν στην γωνία Αιόλου και Βύσσης, είναι μερικά από τα δωρεάν δρώμενα του ολοήμερου open party που διοργανώνει την ίδια μέρα ο δήμος, γιορτάζοντας έτσι την αρχή της αναβάθμισης του εμπορικού τριγώνου.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπλασής του, ενώ υπό συζήτηση βρίσκονται ακόμη, μετά και την τελευταία συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τρεις ακόμη παρεμβάσεις. Η δημιουργία αστικού πάρκου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και συνένωση με τα Προσφυγικά (αφού θα υπογειοποιηθεί η λ. Αλεξάνδρας), η αναβάθμιση του Πάρκου Γουδή και η δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό, σε χώρο πλησίον του Νοσοκομείου Αεροπορίας, και η ανάπλαση του Ελαιώνα με τη δημιουργία χώρων μαζικής άθλησης είναι οι τρεις μελλοντικές παρεμβάσεις μείζονος χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.