Δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο παραδίδονται στο κοινό με street party

Το εμπορικό τρίγωνο της πόλης αναβαθμίζεται και ο δήμος Αθηναίων το γιορτάζει με ένα open party.

Δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο παραδίδονται στο κοινό με street party

Το εμπορικό τρίγωνο της πόλης αναβαθμίζεται και ο δήμος Αθηναίων το γιορτάζει με ένα open party.

Δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο παραδίδονται στο κοινό με street party - εικόνα 1
Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου ξεκινά με την πεζοδρόμηση των οδών Βύσσης και Καΐρη.

Ο δήμος Αθηναίων έχει θέσει ως προτεραιότητα να ομορφύνει την εικόνα του κέντρου της και τα πρώτα δείγματα είναι ήδη πραγματικότητα. Από αυτό το Σάββατο 1 Απριλίου, οι Αθηναίοι μπορούν να απολαμβάνουν ανενόχλητοι τις βόλτες τους στα μικρά μαγαζάκια των πολυσύχναστων οδών Βύσσης και Καΐρη, καθώς οι δύο αυτές οδοί πεζοδρομούνται και επισήμως.

Μπορεί οι δύο κάθετοι στην Αθηνάς οδοί να χαρακτηρίζονται ήδη πεζόδρομοι στα χαρτιά, τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια όμως διέσχιζαν καθημερινά τους δρόμους Βύσσης και Καΐρη και μετέτρεπαν τα πεζοδρόμια σε πάρκινγκ… εύκολης λύσης. Από αυτό το Σάββατο, το πάρκινγκ απαγορεύεται και η διέλευση θα επιτρέπεται μόνο σε οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων (σε συγκεκριμένες ώρες) και σε οχήματα καθαρισμού και απορριμματοφόρα. Πλέον, η διέλευση του Εμπορικού Τριγώνου προς την οδό Αθηνάς θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας, ενώ η οδός Χρυσοσπηλιωτίσσης από το ύψος της Πραξιτέλους θα είναι κλειστή.

Δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο παραδίδονται στο κοινό με street party - εικόνα 2
Τρεις ακόμη μελλοντικές παρεμβάσεις σχεδιάζουν να αλλάξουν το πρόσωπο του κέντρου της πόλης

Live εικαστικές παρεμβάσεις στα ΚΑΦΑΟ (κουτιά του ΟΤΕ), μουσική από την φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου, φαγητό από τον σεφ Γιώργο Γληνό, αλλά και σοκολάτες Παυλίδη, που το 1841 στεγάζονταν στην γωνία Αιόλου και Βύσσης, είναι μερικά από τα δωρεάν δρώμενα του ολοήμερου open party που διοργανώνει την ίδια μέρα ο δήμος, γιορτάζοντας έτσι την αρχή της αναβάθμισης του εμπορικού τριγώνου.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπλασής του, ενώ υπό συζήτηση βρίσκονται ακόμη, μετά και την τελευταία συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τρεις ακόμη παρεμβάσεις. Η δημιουργία αστικού πάρκου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και συνένωση με τα Προσφυγικά (αφού θα υπογειοποιηθεί η λ. Αλεξάνδρας), η αναβάθμιση του Πάρκου Γουδή και η δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό, σε χώρο πλησίον του Νοσοκομείου Αεροπορίας, και η ανάπλαση του Ελαιώνα με τη δημιουργία χώρων μαζικής άθλησης είναι οι τρεις μελλοντικές παρεμβάσεις μείζονος χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.