Τι γνωρίζετε για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο;

Η ιστορία του κτιρίου του Μουσείου ζωντανεύει σε μια δωρεάν περιήγηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό του.

Τι γνωρίζετε για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο;

Η ιστορία του κτιρίου του Μουσείου ζωντανεύει σε μια δωρεάν περιήγηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό του.

Τι γνωρίζετε για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο; - εικόνα 1

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του σε όλους και σε συνεργασία με το Open House Athens παρουσιάζει την ιστορία του κτιρίου του το Σάββατο 1 Απριλίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. Σκοπός του open tour είναι η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής σημασίας του οικοδομήματος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και η αφήγηση της ιστορικής του εξέλιξης μέσω περιηγήσεων στο εξωτερικό και εσωτερικό του.

Τις περιηγήσεις αναλαμβάνουν αρχαιολόγοι και συντηρητές του Μουσείου σε συνεργασία με εθελοντές από το Open House Athens, του θεσμού που και φέτος μετατρέπει την Αθήνα σε ένα μεγάλο μουσείο (1&2/4). Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν, ενώ οι ομάδες των περιηγήσεων σχηματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σειρά προτεραιότητας.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, 2132144891

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια ανοιχτή συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια στο Tavros

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης "…that creeps from the earth", η οποία αφορά τη σχέση του ανθρώπου με την πυρηνική ενέργεια και τις επιπτώσεις της σε περιβάλλον και κοινότητες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/02/2024

"Kifissos": Η Κατερίνα Μπότσαρη και ο Karl Heinz Jeron γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ φύσης και αστικού σχεδιασμού

Αυτή η οπτικοακουστική εγκατάσταση έχει σκοπό να ανοίξει μια συζήτηση καθώς και προσωπικό αναστοχασμό γύρω από την κατάσταση του κατοικημένου χώρου και τι αυτός αποκαλύπτει στην ανθρωπότητα.

Το "1984" του Τζορτζ Όργουελ εξερευνά μια ομάδα χαρακτών στο ETCH INK

Η έκθεση "Σχέδιο Απόδρασης 1984/2024" διοργανώνεται από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών.

Το Young Book Designers Award 2024 περιμένει τις προτάσεις σας

Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 επιστρέφει και καλεί νέους σχεδιαστές βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους.

"CUTE": Μια έκθεση στο Λονδίνο που εξερευνά την ακαταμάχητη άνοδο της γλυκύτητας

Απ’ τη διαχρονική Hello Kitty μέχρι τα σκοτεινά mixed-media παραμύθια, κι απ’ την οικολογία στον καπιταλισμό, το "Somerset House" του Λονδίνου διερευνά τη σύνθετη δύναμη της χαριτωμενιάς -και το πώς συνδέεται με τις σύγχρονες υπαρξιακές μας αναζητήσεις.

PCAI και ΕΜΣΤ διερευνούν την έννοια της ταυτότητας μέσα σε σύγχρονους κήπους-καταφύγια

Μια εκδήλωση με αφορμή την έκδοση "Sheltered Gardens", βασισμένη στην ομότιτλη έκθεση που το PCAI παρουσίασε το 2022 στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Η σειρά διαλέξεων "Γιώργος Γουναρόπουλος. Νέα δωρεά, νέες προσεγγίσεις" αναδεικνύει άγνωστες πτυχές του ζωγράφου και του έργου του

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου διαλέξεων, οι ελαιογραφίες και μία επιλογή από τα προσχέδια της νέας δωρεάς θα εκτίθενται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.