Θέλετε να γνωρίσετε τους «Απέναντι»;

Το νέο βιβλίο της συγγραφέα – δημοσιογράφου Σόνιας Ζαχαράτου με τίτλο «Οι Απέναντι - Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Θέλετε να γνωρίσετε τους «Απέναντι»;

Το νέο βιβλίο της συγγραφέα – δημοσιογράφου Σόνιας Ζαχαράτου με τίτλο «Οι Απέναντι - Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Θέλετε να γνωρίσετε τους «Απέναντι»; - εικόνα 1

Είκοσι πέντε προσωπικότητες της διανόησης, φιλόσοφοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες διεθνούς κύρους καταθέτουν τις σκέψεις τους αποκαλύπτοντας το έργο τους, τους προβληματισμούς τους και πτυχές της προσωπικής ζωής τους, συνομιλώντας με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Σόνια Ζαχαράτου. Αυτές τους οι εκ βαθέων συζητήσεις, άλλοτε τολμηρές και αυθόρμητες κι άλλοτε ευαίσθητες και τρυφερές, καταγράφονται από τη Σόνια Ζαχαράτου και παρουσιάζονται σε μορφή λογοτεχνικών πορτρέτων στο βιβλίο της με τίτλο «Οι Απέναντι - Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β.&Μ. Θεοχαράκη, οι είκοσι τρεις αυτές συνεντεύξεις και η εκρηκτική συζήτηση που συνθέτουν το βιβλίο παρουσιάζονται σε μια εκδήλωση – συζήτηση της συγγραφέως με την δημοσιογράφο Αθηνά Ραπίτου. Για το βιβλίο μιλούν ο καθηγητής ιστορίας και αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, και ο ιστορικός τέχνης και διευθυντής των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Τάκης Μαυρωτάς, ενώ την εκδήλωση συνοδεύουν με μουσική μπαρόκ οι τσελίστες Τζίνα Δημητρίου και Γιώργος Ταμιωλάκης.

Είσοδος ελεύθερη

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β.&Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9, Σύνταγμα, 2103611206

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.