Θέλετε να γνωρίσετε τους «Απέναντι»;

Το νέο βιβλίο της συγγραφέα – δημοσιογράφου Σόνιας Ζαχαράτου με τίτλο «Οι Απέναντι - Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Θέλετε να γνωρίσετε τους «Απέναντι»;

Το νέο βιβλίο της συγγραφέα – δημοσιογράφου Σόνιας Ζαχαράτου με τίτλο «Οι Απέναντι - Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Θέλετε να γνωρίσετε τους «Απέναντι»; - εικόνα 1

Είκοσι πέντε προσωπικότητες της διανόησης, φιλόσοφοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες διεθνούς κύρους καταθέτουν τις σκέψεις τους αποκαλύπτοντας το έργο τους, τους προβληματισμούς τους και πτυχές της προσωπικής ζωής τους, συνομιλώντας με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Σόνια Ζαχαράτου. Αυτές τους οι εκ βαθέων συζητήσεις, άλλοτε τολμηρές και αυθόρμητες κι άλλοτε ευαίσθητες και τρυφερές, καταγράφονται από τη Σόνια Ζαχαράτου και παρουσιάζονται σε μορφή λογοτεχνικών πορτρέτων στο βιβλίο της με τίτλο «Οι Απέναντι - Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β.&Μ. Θεοχαράκη, οι είκοσι τρεις αυτές συνεντεύξεις και η εκρηκτική συζήτηση που συνθέτουν το βιβλίο παρουσιάζονται σε μια εκδήλωση – συζήτηση της συγγραφέως με την δημοσιογράφο Αθηνά Ραπίτου. Για το βιβλίο μιλούν ο καθηγητής ιστορίας και αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, και ο ιστορικός τέχνης και διευθυντής των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Τάκης Μαυρωτάς, ενώ την εκδήλωση συνοδεύουν με μουσική μπαρόκ οι τσελίστες Τζίνα Δημητρίου και Γιώργος Ταμιωλάκης.

Είσοδος ελεύθερη

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β.&Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9, Σύνταγμα, 2103611206

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.