Πάνω από 100 αθηναϊκά κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους για το Open House Athens

Γνωρίστε τα στο μεγαλύτερο «diy αρχιτεκτονικό τουρ» που απλώνεται στα τέσσερα σημεία του χάρτη της πόλης.

Πάνω από 100 αθηναϊκά κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους για το Open House Athens

Γνωρίστε τα στο μεγαλύτερο «diy αρχιτεκτονικό τουρ» που απλώνεται στα τέσσερα σημεία του χάρτη της πόλης.

Πάνω από 100 αθηναϊκά κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους για το Open House Athens - εικόνα 1

Πάνω από 100 κτίρια σε όλη την πόλη, από εμβληματικά δημόσια κτίρια μέχρι κατοικίες - αρχιτεκτονικά διαμαντάκια, ανοίγουν αυτό το Σαββατοκύριακο (1-2/4) τις πόρτες τους και περιμένουν τους Αθηναίους που αγαπούν την αρχιτεκτονική να τα γνωρίσουν στο μεγαλύτερο diy τουρ. Το Open House Athens επιστρέφει για 4η χρονιά, ενισχυμένο με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ξεναγήσεις σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι τη δημιουργικής κοινότητας της Αθήνας, workshops για παιδιά, ξεναγήσεις με ποδήλατα κ.ά.

Πάνω από 100 αθηναϊκά κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους για το Open House Athens - εικόνα 2
Οι χώροι της Νέας Βιλβιοθήκης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Ο έντυπος χάρτης με τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που ανοίγουν δωρεάν τις πόρτες τους στο κοινό θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24) από την Τετάρτη 29/3, δίνοντάς μας την ευκαιρία να οργανώσουμε από νωρίς τη διαδρομή – συμμετοχή μας στην ιδιαίτερα δημοφιλή δράση. Στη λίστα με τα must των μαραθώνιων ξεναγήσεων μπαίνουν σίγουρα τα κτίρια της Αμερικάνικης και της Νορβηγικής Πρεσβείας, που συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά και μας προσκαλούν να θαυμάσουμε από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους.

Πάνω από 100 αθηναϊκά κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους για το Open House Athens - εικόνα 3
Ξενάγηση στην Πρεσβεία της Νορβηγίας

Παράλληλες δράσεις ξεκινούν από την Παρασκευή 31/3 με το «Made in Athens» να μας ξεναγεί σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι της δημιουργικής και παραγωγικής κοινότητα της Αθήνας και το «Open School», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και σπουδαστές, να περιλαμβάνει οργανωμένες ξεναγήσεις σε συγκεκριμένα κτίρια, καθώς και junior αρχιτεκτονικά workshops για παιδιά δημοτικού.

Πάνω από 100 αθηναϊκά κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους για το Open House Athens - εικόνα 4
Ξενάγηση στο εργαστήριο κοσμηματοποιίας «Πριγκιπώ» με τη δράση «Made in Athens»

Ο διαγωνισμός «Open your portfolio» (με βραβείο μια υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών) της Σχολής Βακαλό Art & Design και ο on-line διαγωνισμός «Open Photo» στο instagram με φετινό θέμα «Frame your view» δίνουν και φέτος το παρών, ενώ με το πέρας της εκδήλωσης το κοινό φέτος έχει την ευκαιρία να ψηφίσει στην ιστοσελίδα του Open House Athens το αγαπημένο του κτίριο για το 2017 («Papastratos Open Vote»). Τέλος, το καθιερωμένο «Time to Close Party» (2/4, μετά τις 9 μ.μ.) κλείνει την αυλαία των ξεναγήσεων και γιορτάζει τη λήξη του OHA 2017 με κοκτέιλ και dj sets στο 48 Urban Garden (Αρματωλών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 213028 1866).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2017 θα βρείτε στο openhouseathens.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.