Ο Ρόμπερτ Ουίλσον παρεμβαίνει με την «La Traviata» του στο Μουσείο Ακρόπολης

Ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου θεάτρου, ο κορυφαίος αμερικανός σκηνοθέτης «παρεμβαίνει» με ένα εικαστικό έργο του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Ρόμπερτ Ουίλσον παρεμβαίνει με την «La Traviata» του στο Μουσείο Ακρόπολης

Ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου θεάτρου, ο κορυφαίος αμερικανός σκηνοθέτης «παρεμβαίνει» με ένα εικαστικό έργο του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Ρόμπερτ Ουίλσον παρεμβαίνει με την «La Traviata» του στο Μουσείο Ακρόπολης - εικόνα 1

Μάγος ή καιροσκόπος; Ένας homo universalis της εποχής μας ή μήπως ένας δαιμόνιος υπερκαπιταλιστής; Όπως και να ’χει, ο 75χρονος Ρόμπερτ Ουίλσον -σκηνοθέτης, εικαστικός, σκηνογράφος, χορογράφος, φωτιστής, ντιζάινερ και, βέβαια, καταξιωμένος θεατρικός επιχειρηματίας- αποτελεί εμβληματική προσωπικότητα του αιώνα μας.

Από την επική «Περσεφόνη» στους Δελφούς και το εξαιρετικό «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στη Λυρική, μέχρι τα βίντεο-πορτραίτα του με πρωταγωνίστρια τη Lady Gaga στο Θησείο, το πολύπλευρο καλλιτεχνικό ταλέντο του Ρόμπερτ Ουίλσον επισκέπτεται ξανά την Αθήνα και φέτος ο μάγος της εικόνας παρουσιάζει στο αίθριο του ισόγειου του Μουσείου της Ακρόπολης το φωτεινό γλυπτό του «La Traviata». Το έργο αυτό παρουσιάζεται με αφορμή τη documenta 14 στην Αθήνα (χωρίς όμως να αποτελεί μέρος του προγράμματος της διοργάνωσης) και αποτελεί μια ήρεμη σύνθεση, με ήπιες χρωματικές εναλλαγές και απλές φωτεινές ράβδους γύρω από τρεις άξονες, που γοητεύει τον θεατή έως και τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η είσοδος στο ισόγειο είναι ελεύθερη.

Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 210 9000900

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2022

"5 fragments": Μια έκθεση που αναδεικνύει την σύγχρονη ελληνική κεραμική

Η γκαλερί nord παρουσιάζει αποσπάσματα της δουλειάς 5 σύγχρονων Ελληνίδων κεραμιστών στο κοινό των Σπετσών.

Ένα μαρμάρινο πορτραίτο παιδιού από τη Σμύρνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, γιορτάζει την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής παρουσιάζοντας την άγνωστη "μαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης".

Τοιχογραφία αφιερωμένη στον Ένιο Μορικόνε κοσμεί τα Άνω Λαδάδικα

Η περιοχή Βαλαωρίτου αποκτά μια νέα τοιχογραφία με θέμα την εμβληματική ταινία "Cine Paradiso", η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.