Αφιέρωμα για τον Ανδρέα Εμπειρίκο στον κινηματογράφο Αλκυονίς

Λίγο μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι Εκδόσεις Άγρα και η εταιρεία New Star οργανώνουν εκδήλωση στην μνήμη του σημαντικού εκπροσώπου του ελληνικού υπερρεαλισμού.

Αφιέρωμα για τον Ανδρέα Εμπειρίκο στον κινηματογράφο Αλκυονίς

Λίγο μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι Εκδόσεις Άγρα και η εταιρεία New Star οργανώνουν εκδήλωση στην μνήμη του σημαντικού εκπροσώπου του ελληνικού υπερρεαλισμού.

Αφιέρωμα για τον Ανδρέα Εμπειρίκο στον κινηματογράφο Αλκυονίς - εικόνα 1

Ομιλίες, αναγνώσεις, αλλά και έκθεση φωτογραφίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του αφιερώματος στον Ανδρέα Εμπειρίκο, που διοργανώνουν την Παρασκευή 24/3 οι Εκδόσεις Άγρα και η εταιρεία New Star.

Ηχητικά αποσπάσματα με τη φωνή του ποιητή γεμίζουν το χώρο του κινηματογράφου Αλκυονίς, ενώ διάσημοι στίχοι του εισηγητή του κινήματος του υπερρεαλισμού στην Ελλάδα ζωντανεύουν μέσα από τις αναγνώσεις του γιου του, Λεωνίδα Α. Εμπειρίκου, ιστορικού και διαχειριστή του αρχείου του Ανδρέα Εμπειρίκου. Αποσπάσματα στα Ρώσικα διαβάζει η μεταφράστρια του έργου του, Λένα Σαρτότι, ενώ η έκθεση φωτογραφίας που περιλαμβάνει φωτογραφίες του ίδιου από τη Ρωσία μας παρουσιάζουν τις επιρροές του δημιουργού από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Η εκδήλωση – αφιέρωμα ολοκληρώνεται με τις ομιλίες του εκδότη Σταύρου Πετσόπουλου, του ιστορικού και συγγραφέα Νίκου Σιγάλα, της μεταφράστριας στα ρώσικα των έργων του Λένα Σαρτότι, αλλά και του γιου του Λεωνίδα Εμπειρίκου.

Παρασκευή 24/3, 7 μ.μ.

Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46, Αθήνα, 210 8220008

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.