Οι Κυκλάδες…γυμνές μέσα από τον φακό του Ρήγα

Ο φωτογραφικός φακός του Γεράσιμου Ρήγα αιχμαλωτίζει το γυμνό σώμα και το παρουσιάζει σαν γλυπτό, με φόντο τις Κυκλάδες.

Οι Κυκλάδες…γυμνές μέσα από τον φακό του Ρήγα

Ο φωτογραφικός φακός του Γεράσιμου Ρήγα αιχμαλωτίζει το γυμνό σώμα και το παρουσιάζει σαν γλυπτό, με φόντο τις Κυκλάδες.

Οι Κυκλάδες…γυμνές μέσα από τον φακό του Ρήγα - εικόνα 1

«Ο φωτογράφος βλέπει τις γυναίκες σαν γλυπτά, αναπόσπαστα από τον γεωγραφικό χώρο που τα γέννησε, τις Κυκλάδες. Δεν ξέρει κανείς αν βλέπει σώμα ή βράχο, τοπίο ή κορμί. Το στήθος μιας γυναίκας είναι ένας κρατήρας, τα μαλλιά της ένας θάμνος που τον φυσάει βίαια ο αέρας, η πλάτη της μία άγονη πλαγιά». Αυτά τα λόγια της Εύας Στεφάνη, καθηγήτρια κινηματογράφου και σκηνοθέτης, μας εισάγουν στον κόσμο της πρώτης ατομικής φωτογραφικής έκθεσης του Γεράσιμου Ρήγα.

Από τις 23 Μαρτίου μέχρι τις 22 Απριλίου, η έκθεση με τίτλο «0.7 to infinity» φιλοξενείται στην γκαλερί Σκουφά και περιλαμβάνει φωτογραφικά έργα από την τελευταία επταετία της δουλειάς του, τα οποία έχουν ως κεντρικό τους θέμα το γυμνό.

Οι Κυκλάδες…γυμνές μέσα από τον φακό του Ρήγα - εικόνα 2

Στην έκθεση αυτή, γυμνά γυναικεία σώματα «μπλέκονται» με τοπία και δημιουργούν ένα εικαστικό φωτογραφικό αποτέλεσμα που… μπερδεύει τις αισθήσεις. Ο ευρυγώνιος φακός του φωτογράφου Γεράσιμου Ρήγα ζουμάρει σε λεπτομέρειες των σωμάτων που έχουν ως φόντο τις Κυκλάδες και καταργεί τα όρια ανάμεσα σε αυτά και το τοπίο. Εκμεταλλευόμενος το φως αλλά και τις σκιές που συνδημιουργεί ο ίδιος μαζί με τον Ηλία Κοσίντα στον σκοτεινό τους θάλαμο, τα σώματα αποκτούν μια γεωμετρική φόρμα που τους κάνουν να θυμίζουν αφαιρετικά γλυπτά, όμοια με τις γυναικείες μορφές των κυκλαδικών ειδωλίων, κάνοντάς τα αναπόσπαστο κομμάτι του νησιώτικου τοπίου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Μαρτίου, 7.30 μ.μ.

Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι, 2103643025, 2103603541

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.