Οι Κυκλάδες…γυμνές μέσα από τον φακό του Ρήγα

Ο φωτογραφικός φακός του Γεράσιμου Ρήγα αιχμαλωτίζει το γυμνό σώμα και το παρουσιάζει σαν γλυπτό, με φόντο τις Κυκλάδες.

Οι Κυκλάδες…γυμνές μέσα από τον φακό του Ρήγα

Ο φωτογραφικός φακός του Γεράσιμου Ρήγα αιχμαλωτίζει το γυμνό σώμα και το παρουσιάζει σαν γλυπτό, με φόντο τις Κυκλάδες.

Οι Κυκλάδες…γυμνές μέσα από τον φακό του Ρήγα - εικόνα 1

«Ο φωτογράφος βλέπει τις γυναίκες σαν γλυπτά, αναπόσπαστα από τον γεωγραφικό χώρο που τα γέννησε, τις Κυκλάδες. Δεν ξέρει κανείς αν βλέπει σώμα ή βράχο, τοπίο ή κορμί. Το στήθος μιας γυναίκας είναι ένας κρατήρας, τα μαλλιά της ένας θάμνος που τον φυσάει βίαια ο αέρας, η πλάτη της μία άγονη πλαγιά». Αυτά τα λόγια της Εύας Στεφάνη, καθηγήτρια κινηματογράφου και σκηνοθέτης, μας εισάγουν στον κόσμο της πρώτης ατομικής φωτογραφικής έκθεσης του Γεράσιμου Ρήγα.

Από τις 23 Μαρτίου μέχρι τις 22 Απριλίου, η έκθεση με τίτλο «0.7 to infinity» φιλοξενείται στην γκαλερί Σκουφά και περιλαμβάνει φωτογραφικά έργα από την τελευταία επταετία της δουλειάς του, τα οποία έχουν ως κεντρικό τους θέμα το γυμνό.

Οι Κυκλάδες…γυμνές μέσα από τον φακό του Ρήγα - εικόνα 2

Στην έκθεση αυτή, γυμνά γυναικεία σώματα «μπλέκονται» με τοπία και δημιουργούν ένα εικαστικό φωτογραφικό αποτέλεσμα που… μπερδεύει τις αισθήσεις. Ο ευρυγώνιος φακός του φωτογράφου Γεράσιμου Ρήγα ζουμάρει σε λεπτομέρειες των σωμάτων που έχουν ως φόντο τις Κυκλάδες και καταργεί τα όρια ανάμεσα σε αυτά και το τοπίο. Εκμεταλλευόμενος το φως αλλά και τις σκιές που συνδημιουργεί ο ίδιος μαζί με τον Ηλία Κοσίντα στον σκοτεινό τους θάλαμο, τα σώματα αποκτούν μια γεωμετρική φόρμα που τους κάνουν να θυμίζουν αφαιρετικά γλυπτά, όμοια με τις γυναικείες μορφές των κυκλαδικών ειδωλίων, κάνοντάς τα αναπόσπαστο κομμάτι του νησιώτικου τοπίου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Μαρτίου, 7.30 μ.μ.

Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι, 2103643025, 2103603541

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.