Πώς φαντάζονται καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες το μέλλον της Αθήνας;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει την Αθήνα του αύριο στη Διπλάρειο Σχολή.

Πώς φαντάζονται καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες το μέλλον της Αθήνας;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει την Αθήνα του αύριο στη Διπλάρειο Σχολή.

Πώς φαντάζονται καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες το μέλλον της Αθήνας; - εικόνα 1

Η Αθήνα, μια περιοχή που παράγει ατέρμονα πραγματικές ιστορίες για την κρίση του Δυτικού πολιτισμού και έχει την ανάγκη διαφορετικών αφηγήσεων και νέων υποθέσεων για το μέλλον, μπαίνει στο μιρκοσκόπιο της μελλοντικής έκθεσης της Στέγης με τίτλο «Tomorrows», όπου εικαστικοί, αρχιτέκτονες και designers πλάθουν διαφορετικές ιστορίες για το μέλλον των πόλεων. Αυτήν την Κυριακή 19/3, δύο μήνες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης «Tomorrows», η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί στη Διπλάρειο Σχολή το «Tomorrow’s Storeys», μία συνάντηση - πρωτοβουλία του θεωρητικού αρχιτέκτονα και κινηματογραφιστή Λίαμ Γιανγκ με στόχο την παραγωγή κριτικών μυθοπλασιών για το μέλλον της Αθήνας.

Συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, εικαστικοί, σκηνοθέτες, φωτογράφοι και αρχιτέκτονες συναντιούνται στη Διπλάρειο Σχολή και συνεργάζονται για τρεις ημέρες, από 17 έως 19 Μαρτίου, ώστε να διαμορφώσουν από κοινού αφηγήσεις για τη μελλοντική ζωή των κατοίκων της Αθήνας και στις 19 Μαρτίου παρουσιάζουν σε μια ανοιχτή για το κοινό συζήτηση τα αποτελέσματα του εργαστηρίου τους.

Ξεκινώντας από τρέχοντα ζητήματα, φαινόμενα και τάσεις της πόλης, οι συμμετέχοντες φαντάζονται πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η αυριανή καθημερινότητα, εστιάζοντας σε ένα υπαρκτό οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου. Μέσα από συζητήσεις, εικονογραφήσεις και υποθέσεις, η καλλιτεχνική ομάδα εργασίας διαμορφώνει ένα πορτραίτο για την καθημερινότητα των κατοίκων, πιθανολογώντας για τις ανάγκες αλλά και τη δυναμική της μελλοντικής Αθήνας.

19 Μαρτίου, 7 μ.μ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση θέσης στο http://www.sgt.gr/gre/SPG1889
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά.

Διπλάρειος Σχολή, πλ. Θεάτρου 3, 2103240130.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.