Πώς φαντάζονται καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες το μέλλον της Αθήνας;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει την Αθήνα του αύριο στη Διπλάρειο Σχολή.

Πώς φαντάζονται καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες το μέλλον της Αθήνας;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει την Αθήνα του αύριο στη Διπλάρειο Σχολή.

Πώς φαντάζονται καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες το μέλλον της Αθήνας; - εικόνα 1

Η Αθήνα, μια περιοχή που παράγει ατέρμονα πραγματικές ιστορίες για την κρίση του Δυτικού πολιτισμού και έχει την ανάγκη διαφορετικών αφηγήσεων και νέων υποθέσεων για το μέλλον, μπαίνει στο μιρκοσκόπιο της μελλοντικής έκθεσης της Στέγης με τίτλο «Tomorrows», όπου εικαστικοί, αρχιτέκτονες και designers πλάθουν διαφορετικές ιστορίες για το μέλλον των πόλεων. Αυτήν την Κυριακή 19/3, δύο μήνες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης «Tomorrows», η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί στη Διπλάρειο Σχολή το «Tomorrow’s Storeys», μία συνάντηση - πρωτοβουλία του θεωρητικού αρχιτέκτονα και κινηματογραφιστή Λίαμ Γιανγκ με στόχο την παραγωγή κριτικών μυθοπλασιών για το μέλλον της Αθήνας.

Συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, εικαστικοί, σκηνοθέτες, φωτογράφοι και αρχιτέκτονες συναντιούνται στη Διπλάρειο Σχολή και συνεργάζονται για τρεις ημέρες, από 17 έως 19 Μαρτίου, ώστε να διαμορφώσουν από κοινού αφηγήσεις για τη μελλοντική ζωή των κατοίκων της Αθήνας και στις 19 Μαρτίου παρουσιάζουν σε μια ανοιχτή για το κοινό συζήτηση τα αποτελέσματα του εργαστηρίου τους.

Ξεκινώντας από τρέχοντα ζητήματα, φαινόμενα και τάσεις της πόλης, οι συμμετέχοντες φαντάζονται πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η αυριανή καθημερινότητα, εστιάζοντας σε ένα υπαρκτό οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου. Μέσα από συζητήσεις, εικονογραφήσεις και υποθέσεις, η καλλιτεχνική ομάδα εργασίας διαμορφώνει ένα πορτραίτο για την καθημερινότητα των κατοίκων, πιθανολογώντας για τις ανάγκες αλλά και τη δυναμική της μελλοντικής Αθήνας.

19 Μαρτίου, 7 μ.μ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση θέσης στο http://www.sgt.gr/gre/SPG1889
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά.

Διπλάρειος Σχολή, πλ. Θεάτρου 3, 2103240130.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.