Το ινστιτούτο Γκαίτε ξεφυλλίζει κείμενα για την τέχνη

Εκπρόσωποι του βερολινέζικου περιοδικού τέχνης «Texte zur Kunst» μιλούν στο αθηναϊκό κοινό με αφορμή το νέο τους τεύχος.

Το ινστιτούτο Γκαίτε ξεφυλλίζει κείμενα για την τέχνη

Εκπρόσωποι του βερολινέζικου περιοδικού τέχνης «Texte zur Kunst» μιλούν στο αθηναϊκό κοινό με αφορμή το νέο τους τεύχος.

Το ινστιτούτο Γκαίτε ξεφυλλίζει κείμενα για την τέχνη - εικόνα 1

Από το 1990 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, το περιοδικό «Texte zur Kunst» διερευνά τις παγκόσμιες εξελίξεις στους χώρους της σύγχρονης τέχνης, του κινηματογράφου, της μουσικής, της μόδας και της πολιτικής, αποτελώντας πια ένα κομμάτι του γερμανικού τύπου με φανατικό κοινό ανά τον κόσμο.

Στα τεύχη του περιοδικού αναπτύσσονται θέματα που σχετίζονται με την κοινωνικοπολιτική θεωρία και την πολιτισμική πολιτική. Πιο συγκεκριμένα, το τεύχος Μαρτίου #105 με τίτλο «Wir sind ihr / They are us / Είναι εμείς», το οποίο αποτελεί την αφορμή για μια συζήτηση με το αθηναϊκό κοινό, εξετάζει πιο στενά τις εθνικιστικές, συντηρητικές, και ρατσιστικές ιδεολογίες που έχουν γίνει πρόσφατα πολύ πιο ορατές σε όλη την Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, η αρχισυντάκτρια Caroline Busta και η καλλιτέχνης συντάκτρια Anke Dyes «ξεφυλλίζουν» το τελευταίο τους τεύχος παρέα με όσους θα παρευρεθούν στο ινστιτούτο Γκαίτε και αναλύουν μαζί τους τις διάφορες μορφές μετακίνησης, μετανάστευσης και πολιτικής των συνόρων (ανθρώπων, δεδομένων, πατρογονικής κληρονομιάς, σημειολογικής έννοιας) και το κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο φιλελεύθεροι θεσμοί είναι ανίκανοι να (δια)κρίνουν την "αλήθεια".

Πέμπτη 9/3, ώρα 8.15 μ.μ.

Σε αγγλική γλώσσα. Είσοδος δωρεάν.

Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14 - 16, Αθήνα, 2103661000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.