Γυναίκες ηθοποιοί συναντούν γυναίκες συγγραφείς

Κείμενα γυναικών συγγραφέων σε μια ιδιαίτερη ανάγνωση παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Γυναίκες ηθοποιοί συναντούν γυναίκες συγγραφείς

Κείμενα γυναικών συγγραφέων σε μια ιδιαίτερη ανάγνωση παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Γυναίκες ηθοποιοί συναντούν γυναίκες συγγραφείς - εικόνα 1

Μια προβολή του έργου γυναικών συγγραφέων μέσω της απαγγελίας γυναικών ηθοποιών διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων στα πλαίσια των εκδηλώσεων με θέμα «Γυναίκες και Πολιτισμός», με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα φύλου, ισότητας και πολιτιστικής δημιουργίας των γυναικών. Την Τρίτη 7/3, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τρεις γυναίκες ηθοποιοί παρουσιάζουν αποσπάσματα από γνωστά και αγαπημένα κείμενα γυναικών συγγραφέων στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή αφηγείται τις διαδρομές της δραστήριας αγωνίστριας και λογοτέχνιδας, Μέλπως Αξιώτη, αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία «Με μολύβι φάμπερ νούμερο 2» της Άλκης Ζέη διαβάζει η Λαρίσα Βέργου, ενώ η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου μας αφηγείται την περιπετειώδη ζωή της ζωγράφου Ελένης Αλταμούρα-Μπούκουρα, όπως αυτή περιγράφεται στο βιβλίο της Ρέα Γαλανάκη με τίτλο «Ελένη ή ο Κανένας».

Τις αναγνώσεις συνοδεύει μουσικά το Κουαρτέτο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με τις μουσικούς Μιρέλα Ρούτση (τσέλο), Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλου (α' βιολί), Μόνικα Δάμου (β' βιολί) και Κατερίνα Τζίτζου (βιόλα).

Τρίτη 7/3, ώρα 6.30 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66, Θησείο, 2103452150

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.