Τα ΚΑΦΑΟ γίνονται καμβάς για καλλιτέχνες

Μια πρωτοβουλία του Δήμου έρχεται να ομορφύνει με χρώμα την πόλη μας.  

Τα ΚΑΦΑΟ γίνονται καμβάς για καλλιτέχνες

Τα ΚΑΦΑΟ, τα γκρίζα κουτιά με τα καλώδια που μεταφέρουν αμέτρητες πληροφορίες ανά λεπτό, πλέον θα μεταφέρουν και τέχνη, καθώς θα αποτελέσουν τον καμβά για ζωγραφικά έργα, στένσιλ και άλλες μορφές street art. Ο δήμος Αθηναίων προσκαλεί καλλιτέχνες για να τα μετατρέψουν σε έργα τέχνης. Όσοι υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 26/2 που λήγει ο διαγωνισμός ίσως δουν τα έργα τους να κοσμούν 26 άχαρα κουτιά των οδών Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς.

Τα ΚΑΦΑΟ γίνονται καμβάς για καλλιτέχνες - εικόνα 1

ΚΑΦΑΟ (κύριος κατανεμητής), είναι τα κουτιά του ΟΤΕ που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σκοπός τους είναι να συγκεντρώνουν σε ένα σημείο τα τηλεφωνικά καλώδια όλων των κατοικιών στην περιφέρεια που εξυπηρετούν, συνήθως 2-3 οικοδομικά τετράγωνα. Αυτά τα άχαρα κουτιά αποκτούν νέο ρόλο, γίνονται ο καμβάς καλλιτεχνών και το πεζοδρόμιο το ατελιέ τους για να δημιουργήσουν 26 πρωτότυπα έργα τέχνης στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς.

Τα ΚΑΦΑΟ γίνονται καμβάς για καλλιτέχνες - εικόνα 2

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν την έμπνευσή τους ηλεκτρονικά έως τις 26/2 και ώρα 24:00 στέλνοντας ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 150 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (έως 150 λέξεις) και 1 ή 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20). Μια εξαμελής καλλιτεχνική επιτροπή του δήμου Αθηναίων θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 3/3. Η τελική απόφαση μπορεί να περιλαμβάνει μία ή και περισσότερες από τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Τα ΚΑΦΑΟ γίνονται καμβάς για καλλιτέχνες - εικόνα 3

Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά αξίας € 100, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. Βάθος). Επιπλέον, θα τοποθετηθεί μια πινακίδα με τα στοιχεία του καλλιτέχνη και του έργου του, ενώ ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti. Οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheat pasting, stencil, ζωγραφική και άλλα πολλά. Προτείνονται υλικά κατάλληλα για εξωτερικό χώρο με ανθεκτικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

INFO
Υποβολή: athens.trigono@gmail.com | Πληροφορίες: 210-3235563

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.