Εικαστικές διαδρομές στη Μεσόγειο με το Imago Mundi του Luciano Benetton

«Διαδρομές της Μεσογείου» είναι ο τίτλος της έκθεσης του project Imago Mundi με έργα από τις 19 χώρες που βρέχονται από τη Mare Nostrum (δική μας θάλασσα) στο Παλέρμο της Ιταλίας, στο πλαίσιο της Μπιενάλε Arcipelago Mediterraneo.

Εικαστικές διαδρομές στη Μεσόγειο με το Imago Mundi του Luciano Benetton

«Διαδρομές της Μεσογείου» είναι ο τίτλος της έκθεσης του project Imago Mundi με έργα από τις 19 χώρες που βρέχονται από τη Mare Nostrum (δική μας θάλασσα) στο Παλέρμο της Ιταλίας από 18/2 - 10/3, στο πλαίσιο της Μπιενάλε Arcipelago Mediterraneo.

Εικαστικές διαδρομές στη Μεσόγειο με το Imago Mundi του Luciano Benetton - εικόνα 1
Έργο της Μαρίας Παπαδημητρίου

21 συλλογές με σχεδόν 3.500 έργα τέχνης από πολλούς καλλιτέχνες προσφέρουν μια πρωτοφανή και πρωτότυπη σύγχρονη εικόνα για την περιοχή της Μεσογείου. Οι καλλιτέχνες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες διαδρομές στη θάλασσα αυτή που τα τελευταία χρόνια λειτουργοί περισσότερο ως φράγμα. Περισσότεροι από 200 έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην έκθεση και τα έργα τους επιμελούνται οι: Πωλίνα Κοσμαδάκη και Αναστασία Καραγγέλου.

Στην διοργάνωση αυτή συναντά κανείς την έκθεση «Ντροπή και Ψυχή» του βρετανού φωτογράφου Giles Duley και του σύριου καλλιτέχνη, εξόριστου στο Λονδίνο, Semaan Khawam οι οποίοι συνομιλούν μεταξύ τους μέσω της τέχνης τους. Η συνάντηση τους έγινε στη Βηρυτό και η ιστορία τους συμβολίζει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ των ανθρώπων.

Εικαστικές διαδρομές στη Μεσόγειο με το Imago Mundi του Luciano Benetton - εικόνα 2
Έργο του Μιχάλη Κατζουράκη

Mare Nostrum, η δική μας θάλασσα κατά τους Ρωμαίους, είναι η Μεσόγειος που στα νερά της έχουν πλεύσει από την αρχαιότητα αλιείς, έμποροι, στρατιώτες και εξερευνητές. Είναι ένας τόπος συνάντησης, διασταύρωσης και κοινωνικοποίησης, συνώνυμος με την ευημερία. Η θάλασσα αυτή ανήκει σε όλους, είναι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, και όλοι οι λαοί τη θεωρούν κομμάτι τους.

Το Imago Mundi είναι ένα μη κερδοσκοπικό project σύγχρονης τέχνης που προωθείται από τον Luciano Benetton. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, γνωστοί και πρωτοεμφανιζόμενοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του ίδιου μέσου, ενός καμβά 10x12. Μέχρι σήμερα 20.000 καλλιτέχνες από 120 χώρες έχουν εμπλακεί στο έργο. Το αποτέλεσμα είναι ένα μωσαϊκό από ιστορίες με πάθη, όνειρα, δράσεις και αντιφάσεις, όπου κάθε έργο βρίσκεται υπό το δικό του φως αλλά την ίδια στιγμή είναι μέρος μιας παγκόσμιας εικόνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.