Όλη η ζωή του Σωτήρη Σόρογκα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά υποδέχεται ο Θανάσης Νιάρχος τον Σωτήρη Σόρογκα με αφορμή τη σειρά «Η ζωή μου όλη».

Όλη η ζωή του Σωτήρη Σόρογκα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά υποδέχεται ο Θανάσης Νιάρχος τον Ζωγράφο, δάσκαλο και γενικά πολυπράγμον Σωτήρη Σόρογκα τη Δευτέρα 30/1, με αφορμή τη σειρά «Η ζωή μου όλη» για μια συζήτηση βιωματική, για σύγχρονα αλλά και παλαιότερα κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής ζωής, γυρίζοντας πίσω στο χρόνο ενώ παράλληλα διατηρείται η επαφή με το ταραγμένο αλλά και συναρπαστικό παρόν.

Όλη η ζωή του Σωτήρη Σόρογκα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 1

Ο Σωτήρης Σόρογκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε με κρατική υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε το 1961. Το 1972 έλαβε ετήσια προσωπική χορηγία του Ιδρύματος Φόρντ. Έχει πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και σε διεθνείς εκδηλώσεις. Δίδαξε σχέδιο και χρώμα τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ. Πολυτεχνείου από το 1964 έως το 2003. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Σύγχρονης Τέχνης, μέλος της «Ομάδας για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη» και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού θεωρίας της τέχνης «Σπείρα». Το 2010 μετείχε στην ίδρυση της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού, καθώς και στην έκδοση του περιοδικού «Ερμής ο Λόγιος», του οποίου είναι και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής. Για το ζωγραφικό του έργο έχουν γραφεί μελέτες, άρθρα, κριτικές και τρεις μονογραφίες.

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς 18535
Τηλ: 210-4133310
Web: www.dithepi.gr/
Ώρα: 7:00 μ.μ.
Είσοδος: € 5

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.

Οι μυθικές συνθέσεις της Αλεξάνδρας Μπενάκη

Στην Contemporary Athens Fine Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας.

Τι αντιπροσωπεύει το "ΜΩΒ" για τον Δημήτρη Μυτά;

Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση φωτογραφίας στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.