Χαρτογραφώντας την πλατεία Αυδή

Φοιτητές από όλο τον κόσμο ερεύνησαν την περιοχή του Μεταξουργείου και αυτήν την Παρασκευή 27/1 παρουσιάζουν τα …πορίσματά τους.

Χαρτογραφώντας την πλατεία Αυδή

Θέλετε να μάθετε πώς είδαν νέοι από όλο τον κόσμο το Μεταξουργείο; Πιο συγκεκριμένα, την ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από την πλατεία Αυδή; Στη Δημοτική Πινακοθήκη-κτίριο Πειραιώς, αυτήν την Παρασκευή 27/1, οι συμμετέχοντες στο ερευνητικό πρόγραμμα City Circles εκθέτουν τις μελέτες και προτάσεις τους.

Όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος που αποτελεί κύριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ακαδημία του Eindhoven. Το City Circles αφορά στη χαρτογράφηση μιας περιοχής –εδώ, της πλατείας Αυδή- σε ένα κύκλο ενός χιλιομέτρου και στην εκπόνηση μελετών και προτάσεων σχετικά με τη ζωή των κατοίκων μέσα από το πρίσμα του βιομηχανικού και αστικού σχεδιασμού της πόλης. Συμμετέχουν δεκαπέντε προπτυχιακοί φοιτητές από το εξωτερικό, με την παρουσία σημαντικών καλλιτεχνών και σχεδιαστών (οι Irene Droogleever Fortuyn και Jan Melis από την Ολλανδία καθώς κι οι Παντελής Μάκκας και Ντένης Ζαχαρόπουλος από την Αθήνα). Μέρος της παιδαγωγικής έρευνας έγινε στην Ολλανδία, στην Ισπανία και σε άλλα μέρη, πάντα γύρω από τους τρόπους προσέγγισης του συγκεκριμένου κύκλου ενός χιλιομέτρου γύρω από την πλατεία Αυδή. Στην Αθήνα, το πρόγραμμα ήρθε στις 2 – 19 Οκτωβρίου 2016 και στις 9 – 29 Ιανουαρίου 2017. Παράλληλα συμμετέχουν δεκαεπτά προπτυχιακοί έλληνες φοιτητές από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής & Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πάτρας (Καθηγήτρια Δήμητρα Κατσώτα).

"It' s hard to draw a circle" τιτλοφορείται η έκθεση των διαφορετικών διαδρομών και χαρτογράφησης της περιοχής καθώς και των προτάσεων σε σχέση με την πόλη που έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των συζητήσεων τον Ιανουάριο του 2017 και θα παρουσιαστούν στο κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη, κτίριο Πειραιώς 51, την Παρασκευή 27/1, 5 –9 μ.μ. Οι εργασίες θα παραμείνουν σε δημόσια θέα και φοιτητές θα είναι παρόντες για να εξηγήσουν τα έργα τους το Σάββατο, 28/1, 11π.μ. -5μ.μ. και την Κυριακή 29/1, 11π.μ. -4 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.