Χαρτογραφώντας την πλατεία Αυδή

Φοιτητές από όλο τον κόσμο ερεύνησαν την περιοχή του Μεταξουργείου και αυτήν την Παρασκευή 27/1 παρουσιάζουν τα …πορίσματά τους.

Χαρτογραφώντας την πλατεία Αυδή

Θέλετε να μάθετε πώς είδαν νέοι από όλο τον κόσμο το Μεταξουργείο; Πιο συγκεκριμένα, την ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από την πλατεία Αυδή; Στη Δημοτική Πινακοθήκη-κτίριο Πειραιώς, αυτήν την Παρασκευή 27/1, οι συμμετέχοντες στο ερευνητικό πρόγραμμα City Circles εκθέτουν τις μελέτες και προτάσεις τους.

Όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος που αποτελεί κύριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ακαδημία του Eindhoven. Το City Circles αφορά στη χαρτογράφηση μιας περιοχής –εδώ, της πλατείας Αυδή- σε ένα κύκλο ενός χιλιομέτρου και στην εκπόνηση μελετών και προτάσεων σχετικά με τη ζωή των κατοίκων μέσα από το πρίσμα του βιομηχανικού και αστικού σχεδιασμού της πόλης. Συμμετέχουν δεκαπέντε προπτυχιακοί φοιτητές από το εξωτερικό, με την παρουσία σημαντικών καλλιτεχνών και σχεδιαστών (οι Irene Droogleever Fortuyn και Jan Melis από την Ολλανδία καθώς κι οι Παντελής Μάκκας και Ντένης Ζαχαρόπουλος από την Αθήνα). Μέρος της παιδαγωγικής έρευνας έγινε στην Ολλανδία, στην Ισπανία και σε άλλα μέρη, πάντα γύρω από τους τρόπους προσέγγισης του συγκεκριμένου κύκλου ενός χιλιομέτρου γύρω από την πλατεία Αυδή. Στην Αθήνα, το πρόγραμμα ήρθε στις 2 – 19 Οκτωβρίου 2016 και στις 9 – 29 Ιανουαρίου 2017. Παράλληλα συμμετέχουν δεκαεπτά προπτυχιακοί έλληνες φοιτητές από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής & Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πάτρας (Καθηγήτρια Δήμητρα Κατσώτα).

"It' s hard to draw a circle" τιτλοφορείται η έκθεση των διαφορετικών διαδρομών και χαρτογράφησης της περιοχής καθώς και των προτάσεων σε σχέση με την πόλη που έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των συζητήσεων τον Ιανουάριο του 2017 και θα παρουσιαστούν στο κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη, κτίριο Πειραιώς 51, την Παρασκευή 27/1, 5 –9 μ.μ. Οι εργασίες θα παραμείνουν σε δημόσια θέα και φοιτητές θα είναι παρόντες για να εξηγήσουν τα έργα τους το Σάββατο, 28/1, 11π.μ. -5μ.μ. και την Κυριακή 29/1, 11π.μ. -4 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.