«Laura & Lizzie»: ξαναβλέποντας τα ερωτικά ταμπού

Η γκαλερί The Breeder θα φιλοξενήσει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Στέβη με τίτλο «Laura & Lizzie» η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

«Laura & Lizzie»: ξαναβλέποντας τα ερωτικά ταμπού

Η γκαλερί The Breeder θα φιλοξενήσει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Στέβη με τίτλο «Laura & Lizzie» η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

«Laura & Lizzie»: ξαναβλέποντας τα ερωτικά ταμπού - εικόνα 1

Η καλλιτέχνις αντλεί έμπνευση για τα νέα της έργα από το ποίημα «The Goblin Market» της Christina Rossetti. Το ποίημα διηγείται την ιστορία των Laura και Lizzie τα ονόματα των ποίων αποτελούν και τον τίτλο της έκθεσης. Οι δύο αδερφές λοιπόν, επισκέπτονται κάθε βράδυ μια πηγή για να πάρουν νερό. Εκεί, καλικάτζαροι έχουν στήσει μια αγορά και πουλούν την πραμάτια τους, τα πιο λαχταριστά φρούτα. Αδυνατώντας να αντισταθούν στον πειρασμό που ελλοχεύει, ένα βράδυ η Laura υποκύπτει. Η περιγραφή της σκηνής όπου η Laura απολαμβάνει τα φρούτα είναι ιδιαίτερα ερωτική.

«Laura & Lizzie»: ξαναβλέποντας τα ερωτικά ταμπού - εικόνα 2

Το έργο της Rossetti μπορεί να θεωρηθεί πρωτοποριακό στο πώς παρουσιάζει τη γυναικεία ύπαρξη δεδομένου ότι γράφτηκε κατά την αυστηρή Βικτοριανή εποχή. Στο τέλος του ποιήματος δεν υπάρχει κάθαρση, κανένα ηθικό δίδαγμα αλλά έχει αίσιο τέλος καθώς οι δυο αδερφές παντρεύονται και ζουν ευτυχισμένες. Με αφορμή τη ιστορία αυτή η Στέβη μέσα από τα έργα της σκιαγραφεί την γυναικεία παρουσία σε μια κοινωνία γεμάτη ταμπού και συμβάσεις με έμφαση στην ερωτική και σεξουαλική της διάσταση.

Η Σοφία Στέβη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Central Saint Martin’s School of Art & Design του Λονδίνου, ζει και εργάζεται στη Αθήνα. Έχει παρουσιάσει τα έργα της τόσο σε εγχώριες εκθέσεις όσο και σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Διεύθυνση: Ιάσονος 45, Αθήνα 10436
Τηλ: 210-3317527
Σελίδα: http://thebreedersystem.com
Διάρκεια Έκθεσης: 19 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου.
Εγκαίνια: 19/1, 8-10μ.μ
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12-8μ.μ., Σάββατο 12-6μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.