Η παράσταση συνεχίζεται στη γκαλερί CAN

Από τις υποσχέσεις των επιγραφών των καταστημάτων και χώρων διασκέδασης εμπνέεται η ατομική έκθεση του Σωτήρη Πανουσάκη στην γκαλερί CAN με τίτλο «The Show Must Go On».

Η παράσταση συνεχίζεται στη γκαλερί CAN

Από τις υποσχέσεις των επιγραφών των καταστημάτων και χώρων διασκέδασης εμπνέεται η ατομική έκθεση του Σωτήρη Πανουσάκη στην γκαλερί CAN με τίτλο «The Show Must Go On» ως τις 18/2. Η έκθεση αποτελείται από μια σειρά ζωγραφικών έργων μικρών και μεγάλων διαστάσεων που δημιούργησε τα τελευταία 13 χρόνια.

Η παράσταση συνεχίζεται στη γκαλερί CAN - εικόνα 1

H ζωγραφική του, στα όρια του αφηρημένου, στηρίζεται στην διαμεσολαβημένη φωτορεαλιστική απόδοση λεπτομερειών από εσωτερικά και από σκηνές που συναντά στον δρόμο. Ακολουθώντας τα πρότυπα των Edward Hopper, Mark Francis και Barnett Newman τα έργα του χαρακτηρίζονται από παραστατικότητα και μινιμαλισμό. Με εγγραφές από την ιστορία της τέχνης και σκέψεις γύρω από τον ρόλο της τα έργα αυτά αποτελούν θραύσματα που τονίζουν τις λεπτομέρειες που περνάνε απαρατήρητες.

Η παράσταση συνεχίζεται στη γκαλερί CAN - εικόνα 2

Την τελευταία δεκαετία η πρακτική του βασίζεται σε φωτογραφίες βιτρινών και εσωτερικών καταστημάτων, χώρων διασκέδασης και κατανάλωσης τις οποίες τραβά ο ίδιος, κροπάρει και στη συνέχεια ζωγραφίζει σε καμβά. Αν και ακολουθεί την αρχή της μίμησης το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό. Ενδιαφέρεται για αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία, αφανείς λεπτομέρειες και επιγραφές ‘νέον’, μεταλλικές επιφάνειες και κρυφοί φωτισμοί. Λέξεις όπως «SHOW», ‘ESCAPE’, «FAST», «SOCIAL», «BREAK», «LAND» αποσπασμένες από τον διαφημιστικό τους ρόλο και απομονωμένες οπτικά, συνθέτουν ένα φαντασιακό περιβάλλον γεμάτο προτροπές και υποσχέσεις.

Η παράσταση συνεχίζεται στη γκαλερί CAN - εικόνα 3

Ο Σωτήρης Πανουσάκης ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το 1996 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Goldsmiths College του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

INFO
Διεύθυνση: Π. Αναγνωστοπούλου 42, Κολωνάκι, Αθήνα 10673
Tηλ: 210-3390833
E-mail: info@can-gallery.com
Site: www.can-gallery.com
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 11π.μ. - 3μ.μ. / 5μ.μ. - 8μ.μ. Σάββατο: 11π.μ. - 4μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Σύνθωμα/ Sinthome": Αναδεικνύοντας την ποικιλία και την αντίθεση που χαρακτηρίζει τον κόσμο της τέχνης

17 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε σε αυτήν την πολυδιάστατη έκθεση τόσο τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από́ τα μάτια των καλλιτεχνών, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν τα έργα αυτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.