2 εικαστικά εγκαίνια στο Κολωνάκι

Έργα από τους χώρους της ζωγραφικής, της χαρακτικής και της γλυπτικής φιλοξενούνται σε δύο γκαλερί από τις 12/1.

2 εικαστικά εγκαίνια στο Κολωνάκι

Έργα από τους χώρους της ζωγραφικής, της χαρακτικής και της γλυπτικής φιλοξενούνται σε δύο γκαλερί από τις 12/1.

Ζωγραφική-χαρακτική σε διάλογο

2 εικαστικά εγκαίνια στο Κολωνάκι - εικόνα 1
Χριστόφορος Κατσαδιώτης, "Fragile"

Τα χαρακτικά και ζωγραφικά έργα των Χριστόφορου Κατσαδιώτη και Τζένης Κωδωνίδου φιλοξενούνται από τις 12/1 έως τις 4/2 σε μια έκθεση στη γκαλερί Ζουμπουλάκη. Οι χαρακτικές συνθέσεις που εκθέτει ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης έχουν τίτλο «Ποιητικά Περιστατικά», χαρακτηρίζονται από απαλούς χρωματικούς τόνους και αποτελούν τις ιδιότυπες εικαστικές σημειώσεις του καλλιτέχνη για τον κόσμο. Τα ζωγραφικά έργα της Τζένης Κωδωνίδου παρουσιάζονται υπό τον τίτλο «Notes on ambiguity». Μέσα από διάφορες εικαστικές πρακτικές, όπως το κολάζ, η επιζωγράφιση, το σχέδιο και η οικειοποίηση, η εικαστικός αφηγείται ιστορίες, αναμνήσεις, φόβους και προσδοκίες και καταγράφει συναισθήματα που προκαλούνται από την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, 2103608278

«Homo Faber» της Μάριον Ιγγλέση

2 εικαστικά εγκαίνια στο Κολωνάκι - εικόνα 2
Μάριον Ιγγλέση, "Homo Faber"

Δύο γλυπτικές εγκαταστάσεις και μία σειρά χαρακτικών παρουσιάζει η εικαστικός Μάριον Ιγγλέση στην αίθουσα τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου», από τις 12/1 έως τις 4/2. Στην έκθεση με τίτλο «Homo Faber» στην οποία εκφράζεται η προσπάθεια του ανθρώπου - εφευρέτη να ελέγξει επιτυχημένα ή όχι τη μοίρα του, η εικαστικός περιλαμβάνει τα γλυπτά ενός γαϊδουριού και μιας ομάδας ανθρώπινων σωμάτων φτιαγμένα από γκρίζο πυλό. Σε αντίθεση με τα μουντά γλυπτά έρχονται οι πολύχρωμες λινοτυπίες τις εικαστικού, οι οποίες τυπώνονται σε ένα πολύ λεπτό χαρτί το οποίο μεταχειρίζεται σαν ύφασμα και παραπέμπει στην υφαντική τέχνη της Δυτικής Αφρικής.

Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου, Βαλαωρίτου 9, 2103607598, 2103607546

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.

Υπουργείο Πολιτισμού: Το 2024 αφιερωματικό έτος στον Λόρδο Βύρωνα

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε την έκθεση "Ο Μπάυρον και η Ελλάδα", την οποία συνδιοργάνωσαν η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Βυρώνειο Κτήριο.

Αποστολή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024: τα εθνικά περίπτερα που ξεχωρίσαμε

Ανταπόκριση από τις εθνικές συμμετοχές της 60ης κορυφαίας εικαστικής διοργάνωσης που συντονίζονται με το σκεπτικό της κεντρικής έκθεσης "Ξένοι Παντού" και από το "Ξηρόμερο/Dryland".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (22-28/4)

Μια ομάδα δημιουργών τιμά τον Στέλιο Φαϊτάκη, ο Κώστας Τσόκλης διερευνά τα σύγχρονα ΜΜΕ, και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.