Λέξεις και σκέψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στη Στέγη

Η Στέγη του Iδρύματος Ωνάση υποδέχεται στις 12 Ιανουαρίου στη Μικρή Σκηνή τον έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη για μία συζήτηση πέρι τεχνητής νοημοσύνης.

Λέξεις και σκέψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στη Στέγη

Η Στέγη του Iδρύματος Ωνάση υποδέχεται στις 12 Ιανουαρίου στη Μικρή Σκηνή τον έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη για μία συζήτηση πέρι τεχνητής νοημοσύνης.

Λέξεις και σκέψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στη Στέγη - εικόνα 1

Με αφορμή την έκθεση Υβρίδια, που θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου, η ομιλία αυτή περιστρέφεται γύρω από την εξελισσόμενη επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτήν και τα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν για τη μάθηση και τη νοημοσύνη. Σε έναν κόσμο γεμάτο έξυπνους αλγορίθμους (Amazon Alexa, image search) που γίνονται συνεχώς εξυπνότεροι καθώς καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν, τίθεται το ερώτημα τι πραγματικά σημαίνει μαθαίνουν;

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στα 27 του έγινε Επίκουρος Καθηγητής στο ΜΙΤ, στα 30 του απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζων Νας. Είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών, απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα οικονομικά, τη στατιστική και την τεχνητή νοημοσύνη. Για τη δουλειά του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία με σημαντικότερα το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην όποία απαντά στο άλυτο επιστημονικό ερώτημα από του Τζων Νας και το βραβείο Πληροφορικής και Θεωρίας Παιγνίων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις & Σκέψεις αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του www.sgt.gr . Τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα και μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Συγγρού 107
Τηλ: 210-9005800
Ώρα: 19:00
Site: http://www.sgt.gr/gre/SPG1865/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.