Λέξεις και σκέψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στη Στέγη

Η Στέγη του Iδρύματος Ωνάση υποδέχεται στις 12 Ιανουαρίου στη Μικρή Σκηνή τον έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη για μία συζήτηση πέρι τεχνητής νοημοσύνης.

Λέξεις και σκέψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στη Στέγη

Η Στέγη του Iδρύματος Ωνάση υποδέχεται στις 12 Ιανουαρίου στη Μικρή Σκηνή τον έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη για μία συζήτηση πέρι τεχνητής νοημοσύνης.

Λέξεις και σκέψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στη Στέγη - εικόνα 1

Με αφορμή την έκθεση Υβρίδια, που θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου, η ομιλία αυτή περιστρέφεται γύρω από την εξελισσόμενη επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτήν και τα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν για τη μάθηση και τη νοημοσύνη. Σε έναν κόσμο γεμάτο έξυπνους αλγορίθμους (Amazon Alexa, image search) που γίνονται συνεχώς εξυπνότεροι καθώς καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν, τίθεται το ερώτημα τι πραγματικά σημαίνει μαθαίνουν;

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στα 27 του έγινε Επίκουρος Καθηγητής στο ΜΙΤ, στα 30 του απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζων Νας. Είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών, απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα οικονομικά, τη στατιστική και την τεχνητή νοημοσύνη. Για τη δουλειά του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία με σημαντικότερα το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην όποία απαντά στο άλυτο επιστημονικό ερώτημα από του Τζων Νας και το βραβείο Πληροφορικής και Θεωρίας Παιγνίων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις & Σκέψεις αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του www.sgt.gr . Τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα και μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Συγγρού 107
Τηλ: 210-9005800
Ώρα: 19:00
Site: http://www.sgt.gr/gre/SPG1865/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.