Επιστρέφουν οι δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων

Σημαντικά μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και κτήρια – κοσμήματα που κρύβουν ενδιαφέρουσες ιστορίες περιλαμβάνονται στις δωρεάν περιηγήσεις που προσφέρει ο Δήμος.

Επιστρέφουν οι δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων

Σημαντικά μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και κτήρια – κοσμήματα που κρύβουν ενδιαφέρουσες ιστορίες περιλαμβάνονται στις δωρεάν περιηγήσεις που προσφέρει ο Δήμος.

Επιστρέφουν οι δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 1

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο, η Αθήνα μας συστήνεται ξανά μέσα από τις δημοφιλείς δωρεάν ξεναγήσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Φέτος, οι κρατήσεις θέσεων γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, και όπως κάθε φορά, αναμένονται να γίνουν ανάρπαστες! Βρείτε παρακάτω το πρόγραμμα ξεναγήσεων και σπεύσατε να κλείσετε θέση εδώ.

Από το Μουσείο της Ακρόπολης, μέχρι τα μνημεία της Πλάκας και την Ακαδημία Πλάτωνος, θα περιηγηθούμε σε γωνιές της Αθήνας μαζί με έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς που θα μας δείξουν τις ομορφιές της πόλης μας.

Πάρτε μια γεύση από τις δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων από το θέμα που παρουσιάστηκε στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής «Πύργος Αθηνών» στο http://webtv.ert.gr/katigories/psixagogia/04dek2016-pirgos-athinon/

Πληροφορίες – διευκρινήσεις στο 2103220826, κα Ελένη Κονιτσιώτη.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

31/01/2023

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.