Ο Τουταγχαμών ταξιδεύει στον Ελληνικό Κόσμο

Το κέντρου πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος υποδέχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έκθεση με τα πιστά αντίγραφα των θησαυρών του θρυλικού Φαραώ «Ταξίδι στην Αιωνιότητα».

Ο Τουταγχαμών ταξιδεύει στον Ελληνικό Κόσμο

Το κέντρου πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος υποδέχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έκθεση με τα πιστά αντίγραφα των θησαυρών του θρυλικού Φαραώ «Ταξίδι στην Αιωνιότητα».

Ο Τουταγχαμών ταξιδεύει στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 1

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο στην εποχή του Τουταγχαμών και να συμμετάσχουν στις ανασκαφές του Βρετανού αρχαιoλόγου Howard Carter βιώνοντας μοναδικά συναισθήματα από τη μεγαλοπρέπεια των εκατοντάδων αρχαιολογικών ευρημάτων που συνόδευσαν τον νεαρό Φαραώ στη μετά-θάνατον ζωή. Τα εκθέματα είναι πιστά αντίγραφα των ανεκτίμητων θησαυρών από τον τάφο του Τουταγχαμών που κατασκευάστηκαν από έμπειρους τεχνίτες υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων.

Ο Τουταγχαμών ταξιδεύει στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 2

Τα σημαντικότερα εκθέματα είναι οι περιβόητες αιγυπτιακές σφίγγες, αγάλματα διάσημων βασιλιάδων, του ίδιου του Τουταγχαμών, του πατέρα του Ακενατών, της Νεφερτίτης (συζύγου του Ακενατών, αλλά όχι και μητέρας του Τουταγχαμών), ο διάσημος «Τάφος της Μάγια», της παραμάνας του και η «στήλη της Ροζέτα», η οποία αποτέλεσε το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών. Η αναπαράσταση του βασιλικού τάφου του Τουταγχαμών αποτελεί την εισαγωγή στην έκθεση. Επίσης θα παρουσιαστούν Οι μούμιες του Τουταγχαμών και των παιδιών του, ο χρυσός του θρόνος, η περίφημη ταφική μάσκα, οι εντυπωσιακές χρυσές σαρκοφάγοι, αρχαίες αιγυπτιακές λάρνακες, περίτεχνα αγάλματα αρχαίων Αιγύπτιων θεών και αναπαραστάσεις με ιερογλυφικά, ακριβή αντίγραφα των ευρημάτων.

Ο Τουταγχαμών ταξιδεύει στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 3

Η ιστορία του βασιλιά Τουταγχαμών ήρθε στο φως το 1922 όταν ο Howard Carter ανακάλυψε τον τάφο του που ήταν ο πρώτος ασύλητος τάφος που βρέθηκε. Τα χιλιάδες αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας που βρέθηκαν μέσα σε αυτόν μετέτρεψαν τον Τουταγχαμών σε έναν από τους διασημότερους Φαραώ της Αιγύπτου και προσέφεραν πολύτιμα στοιχεία για τη μελέτη της εποχής εκείνης. Ο Τουταγχαμών βασίλευσε περίπου 9 χρόνια (1333-1323 π.Χ.), καθώς πέθανε σε ηλικία μόλις 18 χρόνων, χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα αίτια του θανάτου του. Ο τάφος του βρίσκεται στην περίφημη «Κοιλάδα των Βασιλέων». Λόγω του ξαφνικού του θανάτου λέγεται ότι θάφτηκε σε θάλαμο που προοριζόταν για τον βεζίρη του. Ο θάνατος πολλών μελών της ομάδας του Κάρτερ λίγο μετά την ανακάλυψη του τάφου ενέπνευσε τον περίφημο θρύλο της «Κατάρας του Τουταγχαμών».

Η έκθεση περιλαμβάνει και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδία από την ομάδα των μουσειοπαιδαγωγών του «Ελληνικού Κόσμου» που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν. Στα προγράμματα αυτά τα παιδιά θα ανακαλύψουν στοιχεία του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, επίσης περιλαμβάνονται και οργανωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων. Τέλος, η έκθεση πλαισιώνεται με προβολές και πολυμεσικές εφαρμογές.

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ: 212 254 0000
Σελίδα: www.hellenic-cosmos.gr
Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 09:00 - 13:30, Παρασκευή 09:00 - 20:00 , Σάββατο 11:00 - 16:00, Κυριακή 10:00 - 18:00
Τιμές εισιτηρίων
Ενηλίκων: €7, παιδικό: €5

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.