1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία nefele

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 1 - 16 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπουζιάνη, στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία nefele

Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ, το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία nefele, θα πραγματοποιηθεί στις 1 - 16 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπουζιάνη (Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη), στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους!

Δεκαέξι μέρες με Εικαστικές Εκθέσεις, Κινηματογραφικές προβολές, Θεατρικές παραστάσεις, Έκθεση Φωτογραφίας, Εργαστήρια, Μουσικά events και Ανοιχτές Συζητήσεις, με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα δρώμενα. Πάνω από 600 καλλιτεχνικές συμμετοχές από 23 χώρες και 68 εκδηλώσεις από 15 ελληνικούς και ξένους συνεργαζόμενους φορείς.

Εκθέσεις
Εκθεσιακός Χώρος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), Πειραιώς 256, 1-16.10.2016 Artist Residencies σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Συλλογικά έργα, αποτέλεσμα συνδημιουργίας καλλιτεχνών με λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Οπτικός ακτιβισμός για την Ψυχική Υγεία. Οπτική απεικόνιση σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων για την ψυχική υγεία μέσα από εικονογραφήσεις, κοινωνικά posters, zines, animation και video art.

Μουσείο Μπουζιάνη, Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη, 2-16.10.2016 Ατομική Έκθεση Χρόνη Μπότσογλου. Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους της νεότερης περιόδου, παρουσιάζει πορτραίτα του Βαν Γκογκ, του Χαλεπά και του Μπουζιάνη. Έκθεση Unconscious Playground. Τριάντα έξι σύγχρονοι εικαστικοί εξερευνούν την έννοια του αυτοματισμού και του «τυχαίου» ως έναν τόπο παιχνιδιού. Έκθεση φωτογραφίας ‘iMADges’. Παρουσίαση του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας και Τρέλας με έργα από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία nefele - εικόνα 1

Κινηματογράφος
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, 3-14.10.2016 Κινηματογραφικά έργα της μεγάλης οθόνης από έλληνες και ξένους σκηνοθέτες εξερευνούν την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και θέματα ψυχικής υγείας Κινηματογραφικά Εργαστήρια με θέμα το Cinematherapy & Cinequium

Παραστάσεις & Δρώμενα στο δημόσιο χώρο: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών & περιοχή Δάφνης - Υμηττού Ξεφεύγοντας από τα συμβατικά θεατρικά πλαίσια, σα να ξεφεύγουμε από τα στερεότυπα του πεδίου της ψυχικής υγείας, οι περισσότερες από τις δράσεις παραστατικών τεχνών φιλοξενούνται σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Μουσική Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών & Μουσείο Μπουζιάνη Μουσικά γεγονότα που είτε διαθέτουν έμμεσα ψυχολογικό περιεχόμενο είτε παραπέμπουν κατ’ ευθείαν σε θεραπευτικές μετουσιώσεις.
Λογοτεχνία Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Διαδραστική παρουσίαση κειμένων ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Προσκεκλημένοι συγγραφείς θα αναφερθούν στα κείμενά τους που θεματοποιούν ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις.
Forum: Ομιλίες, Παρουσιάσεις & Εργαστήρια Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών & Μουσείο Μπουζιάνη Οργανισμοί του πεδίου της Ψυχικής Υγείας διοργανώνουν βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάζουν καλές πρακτικές, οργανώνουν διαλέξεις.
Kid’s corner Μουσείο Μπουζιάνη Εικαστικά διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".