Kύκλος 4 διαλέξεων με αφορμή την έκθεση Ai Weiwei at Cycladic

Με αφορμή την έκθεση του Κινέζου καλλιτέχνη Ai Weiwei στο Μoυσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου ξεκινά ένα νέο κύκλο 4 διαλέξεων με τίτλο «Sο Sorry…» από τις 2 ως τις 23/6.

Kύκλος 4 διαλέξεων με αφορμή την έκθεση Ai Weiwei at Cycladic

Με αφορμή την έκθεση του Κινέζου καλλιτέχνη Ai Weiwei στο Μoυσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου ξεκινά ένα νέο κύκλο 4 διαλέξεων με τίτλο «Sο Sorry…» από τις 2 ως τις 23/6.

Kύκλος 4 διαλέξεων με αφορμή την έκθεση Ai Weiwei at Cycladic - εικόνα 1

Η γνωριμία με το έργο του και τις συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώθηκε, θα δώσουν μια πληρέστερη εικόνα του διασημότερου Κινέζου καλλιτέχνη καθώς θα φωτίσει όλες τις πλευρές που συγκλίνουν για τη δημιουργία τεραστίων εγκαταστάσεων σε ανοιχτούς η εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τα ίδια τα θραύσματα του πολιτισμού, της ιστορίας, των μαζικών καταστροφών και των σύγχρονων δραμάτων της ανθρωπότητας. Η Κινεζική κουλτούρα, η πολιτική, η σχέση Ανατολής και Δύσης, τα αντικείμενα που παράγουν οι λαοί και η ιστορικότητά τους έως τα ευτελή χρηστικά και καθημερινά τεκμήρια της ανθρώπινης επιβίωσης γίνονται ο κεντρικός άξονας της μεγάλης αφήγησης του Ai Weiwei.

Kύκλος 4 διαλέξεων με αφορμή την έκθεση Ai Weiwei at Cycladic - εικόνα 2

Σε αυτόν τον κύκλο διαλέξεων θα παρουσιαστούν ακόμη, μέσα από τους άξονες και τις αρχές του έργου του Ai Weiwei, σύγχρονοί καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με τον ανθρωπολογικό ακτιβισμό, την Τέχνη που χρησιμοποιεί ως υλικό την ίδια την καταστροφή παράγοντας από τα συντρίμμια ομορφιά και μνήμη, την σχέση του Νόμου με την Τέχνη, την μαζική αναπαραγωγή ιδεών και την ατομική συνείδηση. Σε κάθε μία από τις 4 συναντήσεις θα παρουσιαστούν, βάσει των θεματικών και των έργων του Ai Weiwei:
1. Ο ακτιβισμός και ο Νόμος μέσα από Τέχνη
2. Η Ιστορία και τα Αντικείμενά της μέσα από την Τέχνη
3. Μνημεία που έφτιαξαν οι καταστροφές
4. Ο Καλλιτέχνης ως Φορέας και Παραγωγός κοινωνικής συνείδησης

Kύκλος 4 διαλέξεων με αφορμή την έκθεση Ai Weiwei at Cycladic - εικόνα 3

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κύκλος 4 διαλέξεων: 40€ | Μεμονωμένη διάλεξη: 15€ Έκπτωση 20-50% για τους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Για τη συμμετοχή στις διαλέξεις, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης ηλεκτρονικά (στο www.cycladic.gr) ή τηλεφωνικά στο 210-7228321-3 (εσωτ. 150) 2 έως 23 Ιουνίου, κάθε Πέμπτη, 18.00-20.00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μαρία Λάλου: "Στο διαδίκτυο πλέον βιώνουμε μία περιοριστική, σκηνοθετημένη πραγματικότητα"

Η πολυσχιδής καλλιτέχνιδα μιλάει για την ιδέα πίσω από το πρόγραμμα "Μηχανισμούς της Θέασης", το οποίο εξερευνά με πολλούς τρόπους την έννοια της παρακολούθησης και την περίπλοκη σχέση που έχουμε αναπτύξει με την ψηφιακή πραγματικότητα.

"Άσμα Ασμάτων": Η Ελένη Μωραΐτη υμνεί τον έρωτα, την αγάπη και τα βαθύτερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος

Πρόκειται κατά βάση για έργα μεγάλων διαστάσεων σε καμβά, καθώς επίσης δίπτυχα και τρίπτυχα σε ξύλο, που λειτουργούν που αποκαλύπτουν και οπτικοποιούν κόσμους συναισθημάτων και ταυτόχρονα την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι "Αιθέριοι κόσμοι" της Τατιάνα Τολστάγια στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, καθηγήτρια Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μεταφράστρια του βιβλίου και Αναστασία Χατζηγιαννίδη, σλαβολόγος και διδάκτορας Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Το ΕΜΣΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έναν νέο κύκλο εκθέσεων

Ο θεματικός κύκλος του ΕΜΣΤ "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;" συνεχίζεται με έξι νέα πρότζεκτ από γυναίκες δημιουργούς.

"Broken Mirror": Δέκα καλλιτέχνες, εννέα ζωγράφοι και ένας γλύπτης, στέκονται απέναντι στον σπασμένο καθρέφτη

Οι καλλιτέχνες διερευνούν τα όρια τόσο του προσωπικού τους κόσμου όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει, ενός κόσμου απειλητικού, που αλλάζει συνεχώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Οι εκδόσεις Ίκαρος καλωσορίζουν τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό με την βραβευμένη συλλογή "Αστείο"

Η νέα αυτή συνεργασία εγκαινιάζεται με την επανέκδοση της βραβευμένης του συλλογής διηγημάτων που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες, ενώ θα ακολουθήσει και η επανέκδοση της συλλογής "Το παιδί".