«The Soft Power Lectures Show»: τέχνη στο μπάσκετ

Tο «The Soft Power Lectures Show» θα πραγματοποιηθεί για ένα βράδυ την Τρίτη 31/5 στις 7 μ.μ. στο Γήπεδο Μπάσκετ του Παντείου Πανεπιστημίου.

«The Soft Power Lectures Show»: τέχνη στο μπάσκετ

Tο «The Soft Power Lectures Show» θα πραγματοποιηθεί για ένα βράδυ την Τρίτη 31/5 στις 7 μ.μ. στο Γήπεδο Μπάσκετ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η σειρά performative διαλέξεων «The Soft Power Lectures», που διοργάνωσε η Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών (ΠΑΤ) στο πλαίσιο του προγράμματος Actopolis του Ινστιτούτου Γκαίτε, ολοκληρώνει τον κύκλο της με το «The Soft Power Lectures Show» που θα πραγματοποιηθεί για ένα βράδυ την Τρίτη 31/5 στις 7 μ.μ. στο Γήπεδο Μπάσκετ του Παντείου Πανεπιστημίου (Ιππώνακτος 36, Ν. Κόσμος).

Θα παρουσιαστούν ντοκουμέντα από τις μέχρι σήμερα διαλέξεις-performances αλλά και έργα προσκεκλημένων καλλιτεχνών. Αυτό το υλικό συνθέτει μια ιδιαίτερη αφήγηση γύρω από το Νότο και τα υποκείμενά του, που αντιτάσσεται στις στερεότυπες απεικονίσεις του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIVE EVENTS

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ: 19:00, THE SOFT POWER LECTURES SHOW, Γήπεδο Μπάσκετ Παντείου, Ιππώνακτος 36, Ν. Κόσμος
Ωρα 19:30, Έναρξη Soft Power Screening, Σοφια Ντώνα
Ωρα 20:00, Διάλεξη, Κωστής Βελώνης, Σχεδιασμός Γλυπτικής Εκτάκτου Ανάγκης
Ωρα 21:00, Περφόμανς, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Ηλιοβασιλέματα

ΕΡΓΑ

The Soft Power Lectures, Βίντεο αρχεία, 2016.
Σοφία Ντώνα Soft Power Screening, 2016
Πάνος Σκλαβενίτης Οι Ανδρείοι της Ηδονής, ΗDV, 17’, 2016 South, ΗDV, 11’, 2016 Daysign: Αφηγήσεις γύρω από τον ελληνικό ήλιο, βιβλίο, περιορισμένη έκδοση 50 αντίτυπα, 2016
Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου Άσπα, ψηφιοποιημένο φιλμ Σούπερ 8, 4’, 2014
Η Άσπα ανάβει ένα τσιγάρο, βιβλίο, 2014 Fire Walker 2, ψηφιοποιημένο φιλμ Σούπερ 8, 3’, 2015 Ηλιοβασιλέματα, περφόρμανς για φιλμ & ήχο, 7’, 2016 Νίκος Αλεξόπουλος Σειρά Φωτογραφιών ΠΑΤ, 2016

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΩΝ (ΠΑΤ) (Ελπίδα Καραμπά, Γλυκερία Σταθοπούλου, Δέσποινα Ζευκιλή, Σοφία Ντώνα, Πάνος Σκλαβενίτης, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου)

Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες
Στεφανία Αμπλιανίτη & Σταυρούλα Μωρακέα, Το δείπνο (Νίκη Καναγκίνη), βίντεο σε επανάληψη 7’, 2015 Κωστής Βελώνης Σχεδιασμός γλυπτικής εκτάκτου ανάγκης Άγγελος Κράλλης Workout, broadcast/radio installation, 90 Faggots, faggots!, ποίημα, 2015 Γιάννης Παπαδόπουλος Εγκατάσταση, 2016 Θάλεια Ραυτοπούλου Η πίστα χορού, προσωρινή εγκατάσταση, 2016

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.