Το Community Project του ΝΕΟΝ The Ring ενεργοποιεί το παλιό θερινό Στέλλα

Ο ΝΕΟΝ και το Radio Athènes οργανώνουν μία εβδομάδα εκδηλώσεων στον εγκαταλελειμμένο υπαίθριο δημοτικό κινηματογράφο Στέλλα από τις 30 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου.

Το Community Project του ΝΕΟΝ The Ring ενεργοποιεί το παλιό θερινό Στέλλα

Ο ΝΕΟΝ και το Radio Athènes οργανώνουν μία εβδομάδα εκδηλώσεων στον εγκαταλελειμμένο υπαίθριο δημοτικό κινηματογράφο Στέλλα από τις 30 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου.

Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα, Κυψέλη
COMMUNITY PROJECT | THE RING
30 Μαΐου - 5 Ιουνίου | Είσοδος Ελεύθερη

Το Community Project είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ο ΝΕΟΝ το 2013, με σκοπό την υλοποίηση δύο προγραμμάτων ετησίως. Ο σκοπός τους είναι η πραγματοποίηση προγραμμάτων τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας, τα οποία βασίζονται στη συμμετοχή των κατοίκων, ανεξάρτητων ομάδων και καλλιτεχνών. Τα Community Projects αποτελούν ένα ζωντανό πεδίο καλλιτεχνικής δράσης, στο οποίο οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν μαζί με τους πολίτες τα θέματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΝΕΟΝ και το Radio Athènes οργανώνουν μία εβδομάδα εκδηλώσεων στον εγκαταλελειμμένο υπαίθριο δημοτικό κινηματογράφο Στέλλα επαναφέροντας την αρχική του χρήση με καθημερινές προβολές και προσκαλώντας καλλιτέχνες, μουσικούς, επιμελητές και τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν το The Ring, τόσο σαν αμφιθέατρο (ανοιχτό στο ακροατήριο) όσο και σαν “κυκλική σκηνή”. Επιμέλεια | Έλενα Παπαδοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Radio Athènes

Το Community Project του ΝΕΟΝ The Ring ενεργοποιεί το παλιό θερινό Στέλλα - εικόνα 1

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Installation "The Ring" & Ομιλία Dexter Sinister 1 Ιουνίου @ 21.00 - 21.40

Οι Dexter Sinister, το δίδυμο των Stuart Bailey και David Reinfurt, που δουλεύει στον χώρο των εκδόσεων, του γραφικού design και της τέχνης, με βάση τη Νέα Υόρκη και το Λίβερπουλ, θα μοιραστεί με το κοινό Εναρκτήριες Σκέψεις, την ιστορία, την πρωτότυπη μορφή και τις εκφάνσεις του The Ring.

Μουσική, Εικαστικά & Κηπουρική
Εργαστήρια για Παιδιά 30 Μαΐου - 2 Ιουνίου @ 18.30 - 19.30 Το εργαστήριο κηπουρικής για παιδιά, υπό την καθοδήγηση του γεωπόνου και συγγραφέα Ταξιάρχη Ανδριτσόπουλου, θα είναι μία εισαγωγή στους τρόπους φροντίδας των φυτών, μαθαίνοντας να επιλέγουν, να φυτεύουν και να ποτίζουν τους σπόρους. 4 & 5 Ιουνίου @ 11.00 - 14.30 Μουσικό & Εικαστικό εργαστήριο από την ομάδα Y2, που θα εμπνεύσει τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα βάζοντας το προσωπικό τους στίγμα στη περιοχή που ζουν.

Το Community Project του ΝΕΟΝ The Ring ενεργοποιεί το παλιό θερινό Στέλλα - εικόνα 2

ΟΜΙΛΙΑ | PIERRE BAL-BLANC
Προβολή & Ομιλία Pierre Bal-Blanc 30 Μαΐου @ 21.00 - 22.00 O Pierre Bal-Blanc θα συζητήσει την μικρού μήκους ταινία του, Employment Contract, 1992 (για τον Felix Gonzales - Torres), την επιμελητική του δουλειά όπως η διεθνής περιοδεύουσα έκθεσή του, La Monnaie Vivante / Το Ζωντανό Νόμισμα, όπου διερευνά ιστορικές αναλύσεις του σώματος και επιτελεστικές στρατηγικές στις εικαστικές τέχνες.

Μουσική / Live Music Performances Κάθε βραδυά θα κλείνει με μια ζωντανή παράσταση, φέρνοντας στην Κυψέλη σύγχρονους μουσικούς που διευρευνούν την ιδέα του αυτοσχεδιασμού και της εφήμερης και υλικής ποιότητας του ήχου.

30 Μαΐου @ 22.00 | The Hydra
31 Μαΐου @ 21.30 | The Singing Head
1 Ιουνίου @ 22.00 | Paolo Thorsen Nagel
2 Ιουνίου @ 22.00 | Μιχάλης Μοσχούτης & Ιλάν Μανουάχ

Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα / Προβολές
30 Μαΐου - 2 Ιουνίου
Οι προβολές περιλαμβάνουν το Perfect Lives, 1984, μια ριζοσπαστική όπερα για την τηλεόραση σε 7 επεισόδια του Αμερικανού συνθέτη και συγγραφέα Robert Ashley, το Employment Contract, 1992, μια ταινία μικρού μήκους του επιμελητή της Documenta 14 Pierre Bal-Blanc, και το GreenScreenRefrigeratorAction, 2010, μια ταινία του καλλιτέχνη Mark Leckey επιλεγμένη απο τους Dexter Sinister.

Δείτε αναλυτικά τις Δράσεις του Community Project | Κυψέλη στο http://neon.org.gr/gr/exhibition/community-project-kypseli-gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"People on trees": Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εμπλέκει το σαιξπηρικό δράμα με την οικολογική καταστροφή

Ένας διάλογος επί σκηνής, προβολές και περφόρμανς στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Ο "Εγγύς χώρος" και η συσχέτισή του με το ανθρώπινο σώμα

Η Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου δημιουργεί μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων, τα οποία θα παρουσιάσει στη γκαλερί Genesis.

Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

10 χρόνια Platforms Project: Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα

Ομιλίες, περφόρμανς, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, ημερίδες και άλλα πολλά μας περιμένουν στη φετινή διεξαγωγή της αθηναϊκής φουάρ.

Φοιτητές του ΑΠΘ παρουσιάζουν μια σειρά video art στη ψηφιακή πλατφόρμα VisualcontainerTV

Η ενότητα αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

Οι "Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου" στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενήσει μια από τις σημαντικότερες συλλογές της χώρας αποτελούμενη από πολύτιμα έργα ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης μεταφέρει στον καμβά τα μαγευτικά τοπία του Αιγαίου και του Ιονίου

Η νέα σειρά έργων από τον ιδρυτή του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάζεται σε μια συνολική έκθεση με την επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά.