Μια βραδιά για τον Κωστή Παπαγιώργη

Δύο χρόνια μετά το θάνατό του, φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες μνημονεύουν το συγγραφικό του έργο στο «Ρομάντσο», τη Δευτέρα 23/5.

Μια βραδιά για τον Κωστή Παπαγιώργη

Ενδοσκόπος της ορατής και αόρατης καθημερινότητας και συγγραφέας με απαράμιλλο ύφος, ο Κωστής Παπαγιώργης έφυγε από κοντά μας τον Μάρτιο του 2014 αφήνοντας πίσω του πλούσιο και υψηλής ποιότητας έργο. Τη Δευτέρα 23/5, στις 20:30 (με ελεύθερη είσοδο), φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες, θα βρεθούμε με πρωτοβουλία της εξαμηνιαίας επιθεώρησης Νέο Πλανόδιον σε μια σύναξη χαμηλών τόνων όπως θα ταίριαζε στον ίδιο, ανθολογώντας και διαβάζοντας αποσπάσματα από έργα του, στο «Ρομάντσο» (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια).

Στην εκδήλωση, η οποία θα παρουσιαστεί σε τρία επίπεδα του χώρου, συμμετέχουν οι: Γιάννης Αστερής, Σπύρος Γιανναράς, Πόπη Γκανά, Μιχάλης Γκανάς, Σωτήρης Γουνελάς, Ζυράννα Ζατέλη, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Καράμπελας, Θανάσης Καστανιώτης, Μαρία Κελέση, Αντώνης Κιούκας, Άννα Κοκκίνου, Θανάσης Κόρρας, Όλια Λαζαρίδου, Περικλής Λιανός, Άννα Λυδάκη, Ρίτα Λυτού, Γ.-Ι. Μπαμπασάκης, Μάρια Μπαχά, Έλλη Μπουμπουρή, Ηρώ Νικοπούλου, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Τάσης Παπαϊωάννου, Γιάννης Πατίλης, Κωνσταντίνος Πουλής, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Γιάννης Σταθόπουλος, Λεωνίδας Σταματελόπουλος, Γιώργος Σταματόπουλος, Κατερίνα Σχινά, Ζαχαρίας Σώκος, Μελίνα Τανάγρη, Πέτρος Τατσόπουλος, Δημήτρης Τομαράς, Τζούλια Τσιακίρη, Θανάσης Χατζόπουλος. Θα προλογίσει ο Κώστας Κουτσουρέλης και θα συνοδεύσει στο σαξόφωνο ο Δημήτρης Χουντής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Καλλιτεχνικές συνθέσεις συνδέουν το αθηναϊκό παραλιακό μέτωπο με τις θάλασσες του κόσμου

Η εικαστική έκθεση του Τάσου Ταστάνη, "Καρνάγια" παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Μια τιμητική εκδήλωση για τον Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ

Φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου.

Οι νέοι τίτλοι των εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Οι νέοι τίτλοι που ξεφυλλίζουμε από τη βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Δέκα ερωτήσεις στον Χάρη Παπαδημητρακόπουλο για το λεύκωμα "Lockdowned"

Ο γνωστός φωτογράφος αποτύπωσε με τον φακό του τo λοκντάουν της πανδημίας στην Αθήνα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (27/3-2/4)

Οι Guerrilla Girls φέρνουν την τέχνη τους στο ΚΠΙΣΝ, ο Χάρης Παπαδημητρακόπουλος απαθανατίζει μια ερημωμένη Αθήνα και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

25η Μαρτίου: Ξεναγήσου δωρεάν στα μουσεία της πόλης

Αυτά είναι τα αθηναϊκά μουσεία που γιορτάζουν την εθνική επέτειο με ελεύθερη είσοδο στις συλλογές τους.

Guerrilla Girls: "Ο καλύτερος τρόπος να κάνεις ακτιβισμό είναι να νιώθεις ταυτόχρονα χαρούμενος και εξαγριωμένος"

Το προβοκατόρικο φεμινιστικό γκρουπ Guerrilla Girls έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του διεθνούς διαθεματικού φεστιβάλ WOW – Women of the World στο ΚΠΙΣΝ. Μιλήσαμε με το ιδρυτικό μέλος "Frida Kahlo" για τα φλέγοντα ζητήματα στην τέχνη σήμερα, τη διαφθορά των μουσείων και για το τι εκπροσωπεί για τις ίδιες ο φεμινισμός.