“Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου και με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, η Αθήνα «τρέχει για ακόμη μία χρονιά προς το μέλλον», στον βραδινό αγώνα δρόμου που διοργανώνεται στο πλαίσιο των τετραήμερων ανοιχτών εκδηλώσεων, “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”.

“Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου και με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας –επέτειο της ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής – η Αθήνα «τρέχει για ακόμη μία χρονιά προς το μέλλον», στον βραδινό αγώνα δρόμου που διοργανώνεται στο πλαίσιο των τετραήμερων ανοιχτών εκδηλώσεων, “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”.

“Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο” - εικόνα 1

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την πρώτη επιτυχημένη του διοργάνωση, ο αγώνας δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον” επιστρέφει, προσκαλώντας δρομείς κάθε ηλικίας και ταχύτητας, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, σε έναν συμβολικό αγώνα 6 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), με τη δύση του ηλίου (στις 20:50), και μέσω μίας διαδρομής που διασχίζει το κέντρο της Αθήνας και τη Λεωφόρο Συγγρού, οι δρομείς θα τερματίσουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, εντός του ΚΠΙΣΝ.

“Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο” - εικόνα 2

Η Οργανωτική Επιτροπή του SNF RUN, προσκαλεί του δρομείς να λάβουν μέρος στην μοναδική αυτή γιορτή του αθλητισμού, και μέσα από μία διαδρομή που ενώνει το κέντρο της Αθήνας με τη θάλασσα, να τερματίσουν στο νέο πάρκο της πόλης. Μοναδικοί στόχοι του αγώνα παραμένουν η επιβράβευση της προσπάθειας, της συμμετοχής και του τερματισμού όλων των δρομέων, αλλά και η ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας, και ως εκ τούτου ο αγώνας έχει μη αγωνιστικό χαρακτήρα.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ειδικό ιστότοπο του SNF RUN, www.snfrun.org, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετοχών (3.000 δρομείς).

Παράλληλα, και για πρώτη χρονιά, θα διεξαχθεί αγώνας 1 χλμ. Special Olympics.

Ο αγώνας οργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ. Το SNF RUN πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και με τη διοργανωτική επίβλεψη της MKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Χρήσιμες Πληροφορίες:
- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν από την 30/4/2004. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση και έχουν κάνει εγγραφή μέσω του ιστότοπου www.snfrun.org. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, απαιτείται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.

- Παρόλο που η διοργάνωση δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ο αγώνας δρόμου των 6 χλμ. θα χρονομετρηθεί. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο μετά τον τερματισμό τους.

- Όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα πάρουν αριθμό συμμετοχής, αναμνηστική τσάντα και T-shirt για τον αγώνα.

- Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο εκκίνησης τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης. Η είσοδος στον χώρο του σταδίου για τους δρομείς θα επιτραπεί στις 20:00

- Η παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου θα γίνεται μόνο από το Περίπτερο της Διοργάνωσης το οποίο θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Συγκεκριμένα, οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου:
Σάββατο 18 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 20:00
Κυριακή 19 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 20:00
Δευτέρα 20 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 21:00
Τρίτη 21 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 21:00
Τετάρτη 22 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Αγώνα Δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον”, τους κανόνες συμμετοχής και εγγραφές επισκεφτείτε το www.snfrun.org.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα εκδηλώσεων “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”, μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.snfcc.org/metamorphosis/ .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.