Athena SHAKTIfest: Awakening the Feminine Divine

Ένα πρωτότυπο συνέδριο/εορταστικός κύκλος/φεστιβάλ διοργανώνεται στις 10-12 Ιουνίου στο Zen Center Athens εστιάζοντας στις ποιότητες της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας. 

Athena SHAKTIfest: Awakening the Feminine Divine

Ένα πρωτότυπο συνέδριο/εορταστικό κύκλο/φεστιβάλ, διοργανώνει το γνωστό Nysy Studios 10-12 Ιουνίου στο Zen Center Athens που θα εστιάζει στις ποιότητες της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας όπως αυτή εμφανίζεται διαχρονικά μέσα από διάφορες πνευματικές και φιλοσοφικές παραδόσεις.

Athena SHAKTIfest: Awakening the Feminine Divine - εικόνα 1
Βιβή Λέτσου

Συγκεκριμένα το Athena SHAKTIfest θα φιλοξενήσει διεθνείς δασκάλους Γιόγκα, Τάντρα, Βουδισμού, Διαλογισμού, Αρχαίων και Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών, καθώς και μουσικούς μεγάλης γκάμας στο Zen Center στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα κάθε σεμινάριο θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό κομμάτι, και ακολούθως σωματική πρακτική όπως χορό, κίνηση, ασκήσεις γιόγκα, και διαλογισμό.

Τιμητικά το όνομα της εκδήλωσης παραπέμπει στην φωτεινή μας πόλη και την ανάδοχο θεά της σοφίας, Αθηνά, καθώς και στην Ταντρική λέξη SHAKTI που εκφράζει την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του κόσμου.

Το τριήμερο συνέδριο περιλαμβάνει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα με Έλληνες και διεθνείς δασκάλες και δασκάλους, καθώς και καλλιτέχνες που υπόσχονται να μας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι μάθησης, διαλογισμού, σωματικής/ γιογκικής κίνησης που σκοπό έχει να αφυπνίσει μέσα μας την αστείρευτη πηγή δημιουργικής έμπνευσης, και θείας Συνειδητότητας.

Τι θα περιλαμβάνει το 3ήμερο πρόγραμμα;

Athena SHAKTIfest: Awakening the Feminine Divine - εικόνα 2

Θα συναντήσετε την επαναστάτρια γιογκίνι Uma Dismore-Tuli, που είναι η συγγραφέας του πρωτοποριακού βιβλίου «Υoni-Shakti» το οποίο τολμά να προτείνει μια νέα προσέγγιση στη Γιόγκα. Αναλύοντας το τρόπο με τον οποίο η σύγχρονη (της μόδας) πρακτική της Γιόγκα συνεχίζει να υποβιβάζει την πραγματική δύναμη της γυναίκας, η Uma μέσα από το βιβλίο της προτείνει ένα ξεχωριστό μονοπάτι για την ανάκτηση της γυναίκειας δύναμης/shakti μέσω μιας προσωπικής εξατομικευμένης πρακτικής στη Γιόγκα.

Η Uma θα μιλήσει για τα βασικά στάδια αλλαγής δυναμικής στη ζωή μας, όπως συμβολίζονται από τις 10 κυριότερες Θεές του Πάνθεου της Γιόγκα/Ινδουϊσμού, τις Δέκα Mahavidyas (Μaha=μεγάλη, Vidya=γνώση).

Μέσω της κίνησης και πρακτικής, της ποίησης και αναφοράς σε ένα απόκρυφο κείμενο της Τάντρα, την "Devi Gita", ο Christopher Gladwell, - ένας πραγματικά αφοσιωμένος πιστός της Shakti -εμπνευσμένος ποιητής, γιόγκι, δάσκαλος της Τάντρα και συγγραφέας του θαυμάσιου βιβλίου «Engaged Yoga», θα δώσει σάρκα και οστά στην ιδέα της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας.

Athena SHAKTIfest: Awakening the Feminine Divine - εικόνα 3

Η Helen Fost θα μας οδηγήσει μέσω πρακτικών διαλογισμού και ασκήσεων με παρτενέρ εμπνευσμένες από την θηλυκή δύναμη Dakini του Θιβετανικού Βουδισμού ώστε να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε το φόβο και το θυμό μας σε συμπόνια, καθώς η Lama Mariangela θα ανοίξει τον κύκλο επικαλώντας την Τάρα, την Bodhisattva της συμπόνιας, μητέρα όλων των ενσαρκώσεων του Βούδα.

Η Shakila Ιωάννα Μπράτη και η Τίνα Μυντζ Ζυμαράκη θα μας βοηθήσουν να νοιώσουμε στο σώμα μας την ενέργεια της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας μέσω βιωματικών σεμιναρίων κίνησης και διαλογισμού.

Στην διάρκεια της πρακτικής με άσανα με τη Βιβή Λέτσου, θα "θυμηθούμε" τι σημαίνει να εμπνεόμαστε από την ενέργεια της Θεάς Αθηνάς, της οποίας η Shakti/δύναμη της αγνότητας, της ομορφιάς και της σοφίας παραμένει ζωντανή σε κάθε έναν από εμάς σήμερα.

Μουσική, κίρταν, τραγούδι και χορός θα ολοκληρώσουν τον κύκλο αυτής της εμπειρίας της επαν-αφύπνισης της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας στις καρδιές μας.

Athena SHAKTIfest: Awakening the Feminine Divine - εικόνα 4

Οι εισηγητές με αλφαβητική σειρά είναι: Uma Dinsmore-Tuli, Εκπαιδεύτρια Γιόγκα, Συγγραφέας του βιβλίου «Yoni Shakti» Christopher Gladwell, Δάσκαλος Γιόγκα, Συγγραφέας του βιβλίου «Engaged Yoga» Helen Fost, Δασκάλα Διαλογισμού Βιβή Λέτσου, Διευθύντρια του NYSY Academy, Δημιουργός της Αbhaya Yoga Λάμα Μαριάντζελα, Tibetian Buddhist Lama, Athens Buddhist Center Laura Shannon, Δασκάλα Γυναικείων Χορών Shakila Ιωάννα Μπράτη, Ενεργειακή θεραπεύτρια, Συγγραφέας, Καθοδηγήτρια κύκλου γυναικών "Blossoming Goddess" Τίνα Μυντζ Ζυμαράκη, Δασκάλα Γιόγκα & Συντονίστρια του Athens Women's Circle Τι:

Athena SHAKTIfest
Πότε: 10-12 Ιουνίου, 2016
Που: ZEN Center Athens, Βασιλικής & Λιμπονά 2, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα Διοργάνωση: NYSY Studios
Πως: Κράτηση θέσεων: email: info@nysystudios.com, www.nysystudios.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.