Self Publish, Be Happy!

Ο Bruno Ceschel ιδρυτής του Self Publish Be Happy του Λονδίνου βρέθηκε στην Αθήνα και στην Atopos cvc με αφορμή την νέα συλλεκτική έκδοση «Slaves to Atopos #15: Self Publish, Be Happy». 

Self Publish, Be Happy!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, ο οργανισμός Atopos cvc συνεργάστηκε με τον Bruno Ceschel και το Self Publish Be Happy του Λονδίνου. Μετά την Tate Modern, το ICA, τη Serpentine και το Aperture Foundation ο ιδρυτής του SPBH βρέθηκε στην Αθήνα και στην Atopos cvc από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 10 Απριλίου. To τριήμερο αυτό περιελάμβανε workshops, ομιλίες, παρουσιάσεις εκδόσεων, zine-making studio και προβολές στο πλαίσιο του project SPBH TV.

O Bruno Ceschel μίλησε στους επισκέπτες της Atopos cvc για την έρευνά του γύρω από τις ανεξάρτητες εκδόσεις και παρουσίασε το project SPBH TV καθώς και το νέο του βιβλίο Self Publish, Be Happy: A DIY Photobook Manifesto and Manual, ένα μοναδικό εγχειρίδιο-μανιφέστο γύρω από τα DIY photobooks και τις καλλιτεχνικές εκδόσεις των εκδόσεων Aperture.

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 1

Επίσης, ο Jamie Shaw των SPBH έστησε το δικό του zine-making studio στην Atopos cvc. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου ο Βρετανός designer παρουσίασε τη limited edition έκδοση που δημιούργησε με έργα από τα πορτφόλιο των συμμετεχόντων. To 15o zine της σειράς Slaves to Atopos αποτελεί συμπαραγώγη του οργανισμού SPBH και της Atopos cvc ενώ συμμετέχουν οι καλλιτεχνες Άκης Κάρανος, Αμαλία Βεκρή, Ανδρέας Σιμόπουλος, Αθανάσιος Γάτος, HOPE, Ιλάν Μανουάχ, Κωνσταντίνος Δουμπενίδης, Κωστής Φωκάς, Μαρί Μασουρίδου, Μυρτώ Στείρου, Yάν Πετρής). Η συλλεκτική έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη για pre-order από το online shop της Atopos cvc

Τα 5 zines που προτείνει ο Bruno Ceschel

Effect twins

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 2

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 3

I believe you, liar

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 4

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 5

Handicraft

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 6

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 7

Will the sing like raindrops or leave me thirsty

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 8

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 9

Nude

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 10

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 11

Σχετικά με το Self Publish Be Happy

Το φαινόμενο Self Publish Be Happy αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα στήριξης και προβολής των DIY εκδόσεων και των self-publishers ανά τον κόσμο ενώ έχει παρουσιαστεί εκτενώς μεσω the Guardian, Dazed και the FT μεταξύ άλλων. Ο οργανισμός με βάση το Λονδίνο ιδρύθηκε το 2010 από τον Bruno Ceschel και είναι αφιερωμένος στις ανεξάρτητες εκδόσεις φωτογραφίας και στη συλλογή και μελέτη τους μέσω workshops, live events και on/offline projects. Το Self Publish, Be Happy έχει συνεργαστεί με σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα και οργανισμούς όπως Tate Modern, The Photographer’s Gallery, ICA, Serpentine Galleries, C/O Berlin, Aperture Foundation και Kunsthal Charlottenborg.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.