Self Publish, Be Happy!

Ο Bruno Ceschel ιδρυτής του Self Publish Be Happy του Λονδίνου βρέθηκε στην Αθήνα και στην Atopos cvc με αφορμή την νέα συλλεκτική έκδοση «Slaves to Atopos #15: Self Publish, Be Happy». 

Self Publish, Be Happy!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, ο οργανισμός Atopos cvc συνεργάστηκε με τον Bruno Ceschel και το Self Publish Be Happy του Λονδίνου. Μετά την Tate Modern, το ICA, τη Serpentine και το Aperture Foundation ο ιδρυτής του SPBH βρέθηκε στην Αθήνα και στην Atopos cvc από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 10 Απριλίου. To τριήμερο αυτό περιελάμβανε workshops, ομιλίες, παρουσιάσεις εκδόσεων, zine-making studio και προβολές στο πλαίσιο του project SPBH TV.

O Bruno Ceschel μίλησε στους επισκέπτες της Atopos cvc για την έρευνά του γύρω από τις ανεξάρτητες εκδόσεις και παρουσίασε το project SPBH TV καθώς και το νέο του βιβλίο Self Publish, Be Happy: A DIY Photobook Manifesto and Manual, ένα μοναδικό εγχειρίδιο-μανιφέστο γύρω από τα DIY photobooks και τις καλλιτεχνικές εκδόσεις των εκδόσεων Aperture.

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 1

Επίσης, ο Jamie Shaw των SPBH έστησε το δικό του zine-making studio στην Atopos cvc. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου ο Βρετανός designer παρουσίασε τη limited edition έκδοση που δημιούργησε με έργα από τα πορτφόλιο των συμμετεχόντων. To 15o zine της σειράς Slaves to Atopos αποτελεί συμπαραγώγη του οργανισμού SPBH και της Atopos cvc ενώ συμμετέχουν οι καλλιτεχνες Άκης Κάρανος, Αμαλία Βεκρή, Ανδρέας Σιμόπουλος, Αθανάσιος Γάτος, HOPE, Ιλάν Μανουάχ, Κωνσταντίνος Δουμπενίδης, Κωστής Φωκάς, Μαρί Μασουρίδου, Μυρτώ Στείρου, Yάν Πετρής). Η συλλεκτική έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη για pre-order από το online shop της Atopos cvc

Τα 5 zines που προτείνει ο Bruno Ceschel

Effect twins

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 2

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 3

I believe you, liar

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 4

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 5

Handicraft

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 6

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 7

Will the sing like raindrops or leave me thirsty

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 8

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 9

Nude

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 10

Self Publish, Be Happy! - εικόνα 11

Σχετικά με το Self Publish Be Happy

Το φαινόμενο Self Publish Be Happy αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα στήριξης και προβολής των DIY εκδόσεων και των self-publishers ανά τον κόσμο ενώ έχει παρουσιαστεί εκτενώς μεσω the Guardian, Dazed και the FT μεταξύ άλλων. Ο οργανισμός με βάση το Λονδίνο ιδρύθηκε το 2010 από τον Bruno Ceschel και είναι αφιερωμένος στις ανεξάρτητες εκδόσεις φωτογραφίας και στη συλλογή και μελέτη τους μέσω workshops, live events και on/offline projects. Το Self Publish, Be Happy έχει συνεργαστεί με σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα και οργανισμούς όπως Tate Modern, The Photographer’s Gallery, ICA, Serpentine Galleries, C/O Berlin, Aperture Foundation και Kunsthal Charlottenborg.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.