Open House Athens: 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους!

100 κτίρια, 450 εθελοντές, 3η χρονιά. Το Open House Athens επιστρέφει στις 16 και 17 Απριλίου προσκαλώντας το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Open House Athens: 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους!

100 κτίρια, 450 εθελοντές, 3η χρονιά. Το Open House Athens επιστρέφει στις 16 και 17 Απριλίου προσκαλώντας το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Open House Athens: 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους! - εικόνα 1

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

Ως παράλληλες δράσεις, από τη Δευτέρα 11 Απριλίου θα προγραμματιστούν ξεναγήσεις για ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών (OPEN SCHOOL), ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και παραγωγικούς χώρους της πόλης (MADE IN ATHENS), ξεναγήσεις με ποδήλατα (OPEN BIKE), ξεναγήσεις σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ & ΗΣΑΠ, ο instagram διαγωνισμός φωτογραφίας (OPEN PHOTO) και το καθιερωμένο πάρτυ λήξης.

Open House Athens: 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους! - εικόνα 2
To MM House, έργο της Elena Zervoudakis architect dplg

Το κολλέγιο Βακαλό Art & Design στο πλαίσιο του ΟΗA 2016 διοργανώνει την παράλληλη δράση "Be a Master student for a weekend", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016. Σχετικές πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στο http://vakalo.gr/event/be-a-master-student-for-a-weekend/

To Open House Athens πραγματοποιείται επίσης υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Τεχνόπολης Δ. Αθηνων και της ΣΤΑΣΥ.

Open House Athens: 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους! - εικόνα 3

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
13-17/04 OPEN BOX Το ΟΗA εχει τα δικα του σημεία συνάντησης στο κέντρο της πόλης, τα ενημερωτικα περίπτερα θα βρίσκονται στον IANOS (Σταδίου 24) και στην Τεχνόπολη απο την Τετάρτη 13/04. Στα Info Points του Open House Athens 2016 μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τη δράση και το φετινό πρόγραμμα, να προμηθευτείτε τον ΟΗΑ 2016 εντυπο οδηγό!

11-15/04 MADE IN ATHENS Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του OPEN HOUSE θα διοργανωθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και χώρους παραγωγής της πόλης. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Για την συμμετοχή στις ξεναγήσεις σε κάποιους χώρους απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας www.openhouseathens.gr

Open House Athens: 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους! - εικόνα 4

15/04 OPEN SCHOOL Το καθιερωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHA την Παρασκευή 15/04, περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σε ορισμένα από τα κτίρια του προγράμματος, οι οποίες απευθύνονται σε τμήματα σχολείων και σχολών ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ. Για συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης!

15-24/04 OPEN PHOTO Για άλλη μια χρονιά θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός φωτογραφίας ανεβάζοντας φωτογραφίες στο instagram γράφοντας το #fujifilm_oha2016 Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι ’’Corners’’ Oι νικητήριες φωτογραφίες θα κερδίσουν δώρα από την Fujifilm!

Open House Athens: 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους! - εικόνα 5

16-17/04 OHA 2016 I AM PART OF A GREAT TEAM! 91 κτίρια και χώροι στην πόλη ανοίγουν τις πόρτες τους για ένα σαββατοκύριακο και 450 εθελοντές είναι έτοιμοι να ξεναγήσουν το ευρύ κοινό σε αυτά! Η είσοδος δωρεάν και ελεύθερη για όλους χωρίς να απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη. Θα τηρηθεί σειρα προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης.

16-17/04 OPEN BIKE Η δράση Open Bike προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει την αρχιτεκτονική της πόλης ποδηλατώντας! Κατά το Σαββατοκύριακο του OHA θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε προκαθορισμένες διαδρομές για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Στους συμμετέχοντες παρέχεται ηλεκτρικό ποδήλατο και κράνος από την εταιρεία Solebike και αναμνηστικό υλικό του Open House Athens 2016. Οι διαδρομές ξεκινούν και καταλήγουν στην έδρα της Solebike Λεμπέση 11, Ακρόπολη με ενδιάμεσους σταθμούς και ξεναγήσεις σε κτίρια που συμμετέχουν στο OHA 2016.Για την συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας www.openhouseathens.gr

17/04 TIME TO CLOSE..PARTY Μετά από όλες τις OPEN δράσεις, το καθιερωμένο πάρτυ λήξης “κλείνει” την αυλαία του OHA 2016 με τον πιο όμορφο τρόπο και καλεσμένοι είστε όλοι εσείς: επισκέπτες, εθελοντές, συμμετέχοντες και υποστηρικτές του Open House στο Κ8 Point, Ερμού 119 μετα τις 21.30 με παγωμένες μπύρες SOL και espiritu libre, στα decks ο DJ Stam.

Δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν στο www.openhouseathens.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.