25η Μαρτίου δωρεάν στα μουσεία

Η 25η Μαρτίου (για όσους δεν εκμεταλλευτούν το τριήμερο για εκδρομή) προσφέρεται για βόλτες στα μουσεία, ορισμένα από τα οποία λειτουργούν και με ελεύθερη είσοδο.

25η Μαρτίου δωρεάν στα μουσεία

Με ενθυμήματα σχολικής περιόδου (ήρωες, παιχνίδια, έντυπα ντοκουμέντα, παραμύθια και τραγούδια) ο καθηγητής της ΑΣΚΤ Μιχάλης Μανουσάκης επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τις σχετικές επετείους με την εγκατάσταση «Ήρωες στα σκουπίδια» που παρουσιάζεται από τις 24/3 στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Σχολής στου Ρέντη.

Μην ξεχνάτε πάντως, ότι εκτός από το ραντεβού με τον μπακαλιάρο, η 25η Μαρτίου (για όσους δεν εκμεταλλευτούν το τριήμερο για εκδρομή) προσφέρεται για βόλτες στα μουσεία, ορισμένα από τα οποία λειτουργούν και με ελεύθερη είσοδο.

Κλασικοί θεματικοί προορισμοί το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, όπου ο αγώνας του ’21 ζωντανεύει μέσα από τα όπλα των αγωνιστών αλλά και διάφορα αντικείμενα όπως το φορητό σκάκι του Αλέξανδρου Υψηλάντη, και το Πολεμικό Μουσείο με τη «Χάρτα» του Ρήγα και τα απαραίτητα καριοφίλια. Το πρώτο θα είναι ανοιχτό 10π.μ.-3μ.μ. με ελεύθερη είσοδο, ενώ στις 7 μ.μ. θα έχει παράσταση Καραγκιόζη με αφορμή έκθεση σκιών που φιλοξενεί το Μουσείο. Το Πολεμικό θα είναι ανοιχτό 9 π.μ.-3 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Το πάντα δημοφιλές, τέλος, Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό 9 π.μ.-10μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

29/11/2022

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.