Πολιτιστική άνοιξη στο δήμο Νέας Σμύρνης

Με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στους πρόσφυγες ξεκινάει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του δημοτικού πολυχώρου πολιτισμού “Γαλαξίας”, προσκαλώντας τους πολίτες της Αθήνας να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Πολιτιστική άνοιξη στο δήμο Νέας Σμύρνης

Με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στους πρόσφυγες ξεκινάει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του δημοτικού πολυχώρου πολιτισμού “Γαλαξίας”, προσκαλώντας τους πολίτες της Αθήνας να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. “Το τραγούδι των προσφύγων”, σε ποίηση Κωστή Παλαμά και άλλα τραγούδια με θέμα την ξενιτιά από σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Θεοδωράκης, ο Τσιτσάνης, ο Σαββόπουλος, ο Καλδάρας, ο Μαρκόπουλος, ανοίγουν την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, οι οποίες θα συνεχιστούν καθημερινά ως τα τέλη Μαΐου, δωρεάν και ανοιχτές για όλους τους πολίτες, με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, ποίηση και πεζογραφία, καλλιτεχνική απασχόληση και προγράμματα για παιδιά.

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, “ο Γαλαξίας, δίνει και φέτος το παρόν, ακόμη πιο ανανεωμένος, επιχειρώντας να αποτελέσει τόπο συνάντησης δημιουργών και θεατών, αποφεύγοντας την κοινωνική και καλλιτεχνική απομόνωση.” Με αυτό το σκεπτικό ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης επιχειρεί να συνδυάσει διάφορες εκφράσεις της τέχνης, ακολουθώντας το πνεύμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, με δωρεάν εκδηλώσεις, ανοιχτές σε όλους και όχι μόνο στους δημότες Νέας Σμύρνης.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που αξίζουν ξεχωριστής αναφοράς είναι μια σειρά ιδιαίτερων μουσικών συναυλιών, όπως το τιμητικό αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες της Σμύρνης, μέσα από το οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες που καθόρισαν τη μουσική διαδρομή και κουλτούρα της νεότερης Ελλάδας (29/2-11/4).

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το μοναδικό αφιέρωμα στις μεγάλες λογοτεχνικές προσωπικότητες της Ελλάδας στο οποίο παντρεύεται η ποίηση με τη μουσική και την εικόνα σε τρεις ξεχωριστές βραδιές για να τιμήσει τους μεγάλους δημιουργούς της ελληνικής ποίησης, Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Τίτο Πατρίκιο ο οποίος μάλιστα θα τιμήσει τις εκδηλώσεις με την παρουσία του. Επίσης, κάθε Τρίτη μια συνάντηση Πολιτισμού με την παρουσία συγγραφέων, καθηγητών πανεπιστημίου, θεατρολόγων θα συνδυάζεται με ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα (15/3-11/4 και 8/3-26/4).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κούκλας, εμπλουτισμένο με πρωτοποριακές παραστάσεις, δημιουργώντας πλέον έναν ετήσιο θεσμό για μικρούς και μεγάλους φίλους τους είδους. Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο τη μουσικής, παρακολουθώντας μουσικά παραμύθια με τη συνοδεία πιάνου και φλάουτου, μαθαίνοντας για τη ζωή του μεγάλου συνθέτη Αμαντέους Μότσαρτ (19-20/3 και 5-27/3)

Για τους φίλους της έβδομης τέχνης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ταινιών Μικρού Μήκους, με στόχο της εξοικείωση των πολιτών με εναλλακτικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (24/26-3 και 13/14-5).

Έναν πρωτοποριακό θεσμό εγκαινιάζει φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός, με τίτλο Nea Smyrni Project, με σεμινάρια για ταλαντούχους μουσικούς, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ, όπως η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Μιχάλης Σουρβίνος, ο Αντώνης Κορωναίος και ο Άγγελος Μπότσης (1-17/4).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και 2132025922 & 924
Email: politistikosorg@yahoo.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.