3 ημερολόγια για το 2016

Η αναζήτηση ημερολογίου είναι μεγάλη υπόθεση για όσους συνεχίζουν παραδοσιακά να σημειώνουν τί να μην ξεχάσουν και το κουβαλούν στην τσάντα τους 365 ημέρες τον χρόνο. Δείτε τρεις artistic επιλογές για το ημερολόγιο της νέας χρονιάς.

3 ημερολόγια για το 2016

Η αναζήτηση ημερολογίου είναι μεγάλη υπόθεση για όσους συνεχίζουν παραδοσιακά να σημειώνουν τί να μην ξεχάσουν και το κουβαλούν στην τσάντα τους 365 ημέρες τον χρόνο. Δείτε τρεις artistic επιλογές για το ημερολόγιο της νέας χρονιάς.

Cube Art Editions

3 ημερολόγια για το 2016 - εικόνα 1

Ghost Tropic, Χρήστος Λιάλιος και Κατερίνα Βαζούρα
Ένα ημερολόγιο για το 2016 από τον Χρήστο Λιάλιο και την Κατερίνα Βαζούρα που εκδόθηκε από τις Κύβος Εκδόσεις Τέχνης, σε 500 αντίτυπα. Τριακόσιες εξήντα πέντε εκδοχές μιας διαδικασίας αρίθμησης η οποία αναπτύσσεται μέσα από κάθε μέρα του χρόνου. Τα «ημερολόγια» είναι ένα έργο σε εξέλιξη με το οποίο ο Χρήστος Λιάλιος ασχολείται από το 2010. Η δημιουργία αυτής της σειράς χρονικών «αρχειοθηκών» στηρίζεται σε μια προσπάθεια διερεύνησης των διαφορετικών μεθόδων οργάνωσης του χρόνου. Η μορφή, το μέγεθος και τα συστήματα κατανομής που χρησιμοποιούνται, διαφέρουν από χρονιά σε χρονιά.

22.5 x 14 εκ. / 376 σελίδες
Μαλακό εξώφυλλο / πλαστική κουβερτούρα με μεταξοτυπία
Αγγλική έκδοση
Τιμή: 20 €
Cube Art Editions

Εκδόσεις «Άγκυρα»

3 ημερολόγια για το 2016 - εικόνα 2

Δώδεκα και μισή.
Πώς πέρασεν η ώρα.
Δώδεκα και μισή.
Πώς πέρασαν τα χρόνια.

Ένα ξεχωριστό, χρηστικό ημερολόγιο με 12+1 αγαπημένα ποιήματα του μεγάλου μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη που συνοδεύονται από ισάριθμες ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Χαράς Μπιρμπίλη. Επιπλέον, κάθε μήνας συνοδεύεται και από μία έγχρωμη φωτογραφία της ίδιας. Τόσο οι ασπρόμαυρες όσο και οι έγχρωμες αποπνέουν την ατμόσφαιρα του κάθε ποιήματος, καθώς και του κάθε μήνα, ανάλογα και με την εποχή. Ωστόσο, και ανεξάρτητα από τη μορφή μικρού άλμπουμ, αποτελεί ένα χρηστικό βοήθημα όχι μόνο για τον εβδομαδιαίο αλλά τον μηνιαίο προγραμματισμό του κάθε αναγνώστη. Η πρωτότυπη βιβλιοδεσία του, μάλιστα, διευκολύνει πολύ τη χρήση του.

Με ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη
Φωτογραφίες - Επιλογή ποιημάτων - Επιμέλεια έκδοσης: Xαρά Μπιρμπίλη
Σχεδιασμός: Νεοκλής Δελέγκος
Σελίδες: 208
Διάσταση: 14.5x20
Προτεινόμενη λιανική τιμή: 12,50 €
Εκδόσεις Άγκυρα

The Writing Fields

3 ημερολόγια για το 2016 - εικόνα 3

Flexbook - Το ημερολόγιο της χρονιάς
Θα μπορούσε να είναι το σημειωματάριο για τα δώρα του Αϊ-Βασίλη. Ή όποιου από εμάς επιλέγει μέσα στον κυκεώνα της ψηφιακής εποχής την ασύγκριτη γοητεία του χειρογράφου. Είναι το Flexbook και είναι το πρωτότυπο διεθνές brand της ελληνικής εταιρείας προϊόντων σημειώσεων The Writing Fields που κυκλοφορεί ήδη σε 15 χώρες του κόσμου. Έχει υπέροχο design, προχωρημένη αισθητική, καινοτομική βιβλιοδεσία και χαρακτηριστικά, που δεν θα βρείτε σε άλλα αντίστοιχα ημερολόγια. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι κερδίζει δυναμικά τις αγορές του εξωτερικού. Μερικά από τα πλεονεκτήματά του: δεν σπάει όσο κι αν το ταλαιπωρήσεις, σκανάρεται και φωτοτυπείται πιο εύκολα γιατί ανοίγει επίπεδα, διπλώνει 360 μοίρες και μπορείς να γράψεις από άκρη σε άκρη χωρίς την ενοχλητική αναδίπλωση του χαρτιού. Φέτος θα είναι το πιο αγαπημένο δώρο γι’ αυτούς που εκτιμούν τη μαγεία της παραδοσιακής γραφής.
The Writing Fields

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση "Το αίνιγμα του δάσους" ρίχνει φως στη νοημοσύνη των δέντρων

Το δημόσιο πρόγραμμα της έκθεσης "Το αίνιγμα του δάσους" του Τάσου Βρεττού.

30/11/2022

Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.

Θεόκλητε Τριανταφυλλίδη, το μετα-σύμπαν θα είναι ουτοπία ή εφιάλτης;

Ο καλλιτέχνης στήνει στη The Breeder μια πλούσια οπτικοακουστική εμπειρία και μας μιλά για τις δύο όψεις του ψηφιακού περιβάλλοντος στο πρότζεκτ "Pheromone Spa" και όλα όσα τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία του.

Το Bridge Festival 2022 είναι μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο

Το ετήσιο φεστιβάλ που λειτουργεί ως γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο.

Αυθεντικά τεκμήρια από τη ζωή στη Μικρά Ασία στην έκθεση "Από την πατρίδα: Τεκμήρια και μνήμες"

Μια παρουσίαση αυθεντικών τεκμηρίων και προφορικών μαρτυρίων στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, που επιτυγχάνει να αναδείξει τις ποικίλες πτυχές της περιπέτειας του μικρασιατικού ελληνισμού.

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.