3 ημερολόγια για το 2016

Η αναζήτηση ημερολογίου είναι μεγάλη υπόθεση για όσους συνεχίζουν παραδοσιακά να σημειώνουν τί να μην ξεχάσουν και το κουβαλούν στην τσάντα τους 365 ημέρες τον χρόνο. Δείτε τρεις artistic επιλογές για το ημερολόγιο της νέας χρονιάς.

3 ημερολόγια για το 2016

Η αναζήτηση ημερολογίου είναι μεγάλη υπόθεση για όσους συνεχίζουν παραδοσιακά να σημειώνουν τί να μην ξεχάσουν και το κουβαλούν στην τσάντα τους 365 ημέρες τον χρόνο. Δείτε τρεις artistic επιλογές για το ημερολόγιο της νέας χρονιάς.

Cube Art Editions

3 ημερολόγια για το 2016 - εικόνα 1

Ghost Tropic, Χρήστος Λιάλιος και Κατερίνα Βαζούρα
Ένα ημερολόγιο για το 2016 από τον Χρήστο Λιάλιο και την Κατερίνα Βαζούρα που εκδόθηκε από τις Κύβος Εκδόσεις Τέχνης, σε 500 αντίτυπα. Τριακόσιες εξήντα πέντε εκδοχές μιας διαδικασίας αρίθμησης η οποία αναπτύσσεται μέσα από κάθε μέρα του χρόνου. Τα «ημερολόγια» είναι ένα έργο σε εξέλιξη με το οποίο ο Χρήστος Λιάλιος ασχολείται από το 2010. Η δημιουργία αυτής της σειράς χρονικών «αρχειοθηκών» στηρίζεται σε μια προσπάθεια διερεύνησης των διαφορετικών μεθόδων οργάνωσης του χρόνου. Η μορφή, το μέγεθος και τα συστήματα κατανομής που χρησιμοποιούνται, διαφέρουν από χρονιά σε χρονιά.

22.5 x 14 εκ. / 376 σελίδες
Μαλακό εξώφυλλο / πλαστική κουβερτούρα με μεταξοτυπία
Αγγλική έκδοση
Τιμή: 20 €
Cube Art Editions

Εκδόσεις «Άγκυρα»

3 ημερολόγια για το 2016 - εικόνα 2

Δώδεκα και μισή.
Πώς πέρασεν η ώρα.
Δώδεκα και μισή.
Πώς πέρασαν τα χρόνια.

Ένα ξεχωριστό, χρηστικό ημερολόγιο με 12+1 αγαπημένα ποιήματα του μεγάλου μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη που συνοδεύονται από ισάριθμες ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Χαράς Μπιρμπίλη. Επιπλέον, κάθε μήνας συνοδεύεται και από μία έγχρωμη φωτογραφία της ίδιας. Τόσο οι ασπρόμαυρες όσο και οι έγχρωμες αποπνέουν την ατμόσφαιρα του κάθε ποιήματος, καθώς και του κάθε μήνα, ανάλογα και με την εποχή. Ωστόσο, και ανεξάρτητα από τη μορφή μικρού άλμπουμ, αποτελεί ένα χρηστικό βοήθημα όχι μόνο για τον εβδομαδιαίο αλλά τον μηνιαίο προγραμματισμό του κάθε αναγνώστη. Η πρωτότυπη βιβλιοδεσία του, μάλιστα, διευκολύνει πολύ τη χρήση του.

Με ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη
Φωτογραφίες - Επιλογή ποιημάτων - Επιμέλεια έκδοσης: Xαρά Μπιρμπίλη
Σχεδιασμός: Νεοκλής Δελέγκος
Σελίδες: 208
Διάσταση: 14.5x20
Προτεινόμενη λιανική τιμή: 12,50 €
Εκδόσεις Άγκυρα

The Writing Fields

3 ημερολόγια για το 2016 - εικόνα 3

Flexbook - Το ημερολόγιο της χρονιάς
Θα μπορούσε να είναι το σημειωματάριο για τα δώρα του Αϊ-Βασίλη. Ή όποιου από εμάς επιλέγει μέσα στον κυκεώνα της ψηφιακής εποχής την ασύγκριτη γοητεία του χειρογράφου. Είναι το Flexbook και είναι το πρωτότυπο διεθνές brand της ελληνικής εταιρείας προϊόντων σημειώσεων The Writing Fields που κυκλοφορεί ήδη σε 15 χώρες του κόσμου. Έχει υπέροχο design, προχωρημένη αισθητική, καινοτομική βιβλιοδεσία και χαρακτηριστικά, που δεν θα βρείτε σε άλλα αντίστοιχα ημερολόγια. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι κερδίζει δυναμικά τις αγορές του εξωτερικού. Μερικά από τα πλεονεκτήματά του: δεν σπάει όσο κι αν το ταλαιπωρήσεις, σκανάρεται και φωτοτυπείται πιο εύκολα γιατί ανοίγει επίπεδα, διπλώνει 360 μοίρες και μπορείς να γράψεις από άκρη σε άκρη χωρίς την ενοχλητική αναδίπλωση του χαρτιού. Φέτος θα είναι το πιο αγαπημένο δώρο γι’ αυτούς που εκτιμούν τη μαγεία της παραδοσιακής γραφής.
The Writing Fields

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.