«Η γέννηση της Ευρώπης»: έκθεση χαρακτικής στο Grecotel Pallas Athena

Στα πλαίσια της εικαστικής σειράς Art in the heart of Athens στο Grecotel Pallas Athena, εγκαινιάστηκε η Έκθεση Χαρακτικής «Η γέννηση της Ευρώπης», η οποία περιλαμβάνει χαρακτικά καλλιτεχνών κυρίως από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

«Η γέννηση της Ευρώπης»: έκθεση χαρακτικής στο Grecotel Pallas Athena

Στα πλαίσια της εικαστικής σειράς Art in the heart of Athens στο Grecotel Pallas Athena, εγκαινιάστηκε η Έκθεση Χαρακτικής «Η γέννηση της Ευρώπης», η οποία περιλαμβάνει χαρακτικά καλλιτεχνών κυρίως από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

«Η γέννηση της Ευρώπης»: έκθεση χαρακτικής στο Grecotel Pallas Athena - εικόνα 1

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 εγκαινιάστηκε η Έκθεση Χαρακτικής «Η γέννηση της Ευρώπης», την οποία προλόγισε ο Πρέσβης της Σλοβακίας κ. Peter Michalk. Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά καλλιτεχνών κυρίως από χώρες της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης και είναι μία από τις μεγαλύτερες και διεθνώς βραβευμένες συλλογές παγκοσμίως σε χαρακτικά.

Ο μαγικός κόσμος της χαρακτικής αφηγείται ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, το παρελθόν και τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής, με τους ήρωες, τους θεούς και ημίθεους, τις μάχες, τους έρωτες & τα σύμβολα.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτισμού «Παναγιώτης Γιαννάκος-Xotaris Art Forum».

«Η γέννηση της Ευρώπης», Έκθεση Χαρακτικής
Διάρκεια έκθεσης: από 1 Δεκεμβρίου 2015 έως 29 Φεβρουαρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, 08.00 - 22.00
Είσοδος ελεύθερη

GRECOTEL PALLAS ATHENA
Pallas Athena Restaurant
Αθηνάς 65 & Λυκούργου 1, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα
Τηλ: 2103250900

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟς ΝΟΜΙΚΟς
08/12/2022

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.