Ο Pascal Bruckner στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο μεγάλος εκπρόσωπος της γαλλικής διανόησης, λίγες μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, θα μιλήσει μεταξύ άλλων για την τρομοκρατία και το θρησκευτικό φανατισμό, την Ευρώπη και την ενοχική αντιμετώπιση της ιστορίας της.

Ο Pascal Bruckner στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο μεγάλος εκπρόσωπος της γαλλικής διανόησης, λίγες μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, θα μιλήσει μεταξύ άλλων για την τρομοκρατία και το θρησκευτικό φανατισμό, την Ευρώπη και την ενοχική αντιμετώπιση της ιστορίας της.

Ο Pascal Bruckner στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - εικόνα 1

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι που αλλάζουν το ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας, ο Pascal Bruckner, μια από τις πιο φωτεινές, δραστήριες και διεθνώς αναγνωρισμένες μορφές της σύγχρονης γαλλικής κουλτούρας, έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για μια ανοιχτή συζήτηση με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη.

Ο Γάλλος φιλόσοφος, δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος θα συζητήσει με τον Έλληνα συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό τέχνης και πολιτισμού για το θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία, για την Ευρώπη και την ενοχική αντιμετώπιση της ιστορίας της αλλά και για τα ερωτικά ταμπού, την κρίση και την ευτυχία.

Ο Pascal Bruckner έχει τιμηθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά λογοτεχνικά βραβεία (Médicis Δοκιμίου, Renaudot κ.ά.) Είναι γνωστός στη χώρα μας από το φημισμένο μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Roman Polanski, καθώς και από δοκίμια όπως «Η νέα ερωτική αναρχία», «Η αέναη ευφορία: δοκίμιο για το καθήκον της ευτυχίας», «Η τυραννία της μεταμέλειας» ή «Το παράδοξο του έρωτα». Το νέο του αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα «Ένας καλός γιος» μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ώρα 19.00
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ - περιορισμένες θέσεις / Φίλοι του Μουσείου δωρεάν
H συζήτηση θα διεξαχθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Η συζήτηση θα μεταδίδεται live streaming εδώ

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
2107228321-3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.

Υπουργείο Πολιτισμού: Το 2024 αφιερωματικό έτος στον Λόρδο Βύρωνα

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε την έκθεση "Ο Μπάυρον και η Ελλάδα", την οποία συνδιοργάνωσαν η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Βυρώνειο Κτήριο.

Αποστολή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024: τα εθνικά περίπτερα που ξεχωρίσαμε

Ανταπόκριση από τις εθνικές συμμετοχές της 60ης κορυφαίας εικαστικής διοργάνωσης που συντονίζονται με το σκεπτικό της κεντρικής έκθεσης "Ξένοι Παντού" και από το "Ξηρόμερο/Dryland".