Όλη η ψηφιακή επανάσταση σε μια έκθεση στη Στέγη

Η διαδραστική έκθεση για όλη την οικογένεια Digital Revolution στη Στέγη (από τις 20/10) παρουσιάζει πώς η ψηφιακή τεχνολογία έχει επιδράσει στη δημιουργικότητα.

Όλη η ψηφιακή επανάσταση σε μια έκθεση στη Στέγη

Έχουμε ταΐσει το Pac-Man με άπειρα κέρματα· έχουμε θαμπωθεί από τα οσκαρικά εφέ του «Gravity» και του «Inception»· κι έχουμε μπει στο μυαλό της Björk κατεβάζοντας στο κινητό τους πειραματισμούς της με applications. Όσες καταιγιστικές αλλαγές έχει φέρει η ψηφιακή τεχνολογία στην τέχνη, την ψυχαγωγία, τη δημιουργία και την αντίληψη του κόσμου γύρω μας, από τα ’90s που περιμέναμε υπομονετικά να συνδεθούμε στο Internet μέχρι τη στιγμή που φορέθηκε στον καρπό το Apple Watch, αλλά και όσα συναρπαστικά θα συμβούν στο μέλλον με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης, των φορέσιμων τεχνολογιών και της τρισδιάστατης εκτύπωσης, θα τα δούμε συγκεντρωμένα στην έκθεση Digital Revolution, η οποία έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 20/10 μετά το Barbican του Λονδίνου και το Μουσείο Tekniska της Στοκχόλμης.

Όλη η ψηφιακή επανάσταση σε μια έκθεση στη Στέγη - εικόνα 1

Η εξέλιξη της ψηφιακής δημιουργικότητας στο χώρο των τεχνών, του design, της μουσικής, της μόδας, του κινηματογράφου και των βιντεοπαιχνιδιών συμπυκνώνεται σε αυτήν τη διαδραστική έκθεση για όλη την οικογένεια – λέτε να δούμε παιδιά να ξεναγούν τους γονείς; Δημιουργοί που χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα για να διευρύνουν τα όρια της δουλειάς τους από τον ανήσυχο –και βραβευμένο με Grammy rapper– will.i.am μέχρι το σκηνοθέτη Chris Milk, projects όπως το DevArt της Google, ανεξάρτητοι σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών και «μάγοι» της κινηματογραφικής εικόνας παρουσιάζονται σε οκτώ μεγάλες ενότητες στον εκθεσιακό χώρο, το φουαγιέ και περιμετρικά της Στέγης. Η έκθεση Digital Revolution «κυκλώνει» το αντικείμενό της ξεκινώντας με τα ορόσημα της ψηφιακής δημιουργικότητας από το 1970 έως το 2010 (ενότητα Digital Archaeology) και φτάνοντας στα drones, τα big data και τα cyborgs (ενότητα Our Digital Futures). Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιούνται παράλληλα τρία εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με τα εξής αντικείμενα: δημιουργία ψηφιακών ευχών με τη χρήση κώδικα προγραμματισμού (για παιδιά 6-10 ετών και γονείς), δημιουργία διαδραστικού pop-up βιβλίου (για παιδιά 9-12 ετών), διαδραστικές χάρτινες κατασκευές με χρήση τεχνολογίας (για εφήβους 12-16 ετών).

Πληροφορίες για την έκθεση Digital Revolution στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 20/10 έως τις 10/1:

Ωράριο λειτουργίας
: Δευτέρα-Πέμπτη και Κυριακή 12:00-21:00 (τελευταία είσοδος στις 20:00), Παρασκευή και Σάββατο 12:00-22:00 (τελευταία είσοδος στις 21:00)

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 5€ προπώληση – 7€ πόρτα
Μειωμένο: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα
Δωρεάν: Παιδιά έως 5 ετών
Άνεργοι: 2€ (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη της κάρτας)
Οικογενειακό ή μικρή ομάδα 4-6 ατόμων (με 1 ή 2 ενήλικες και παιδιά): 12€ προπώληση – 17€ πόρτα
Ομαδικό 7+ άτομα κάθε ηλικίας: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα
ΑΜΕΑ & συνοδός: 3€ έκαστος (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη της κάρτας)
2η επίσκεψη: 4€ πόρτα (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη του παλιού εισιτηρίου)

Ο επισκέπτης αγοράζει εισιτήριο με δυνατότητα εισόδου στην έκθεση εντός του συγκεκριμένου ημιώρου που αναγράφεται στο εισιτήριο που προμηθεύτηκε. Μπορεί να παραμείνει στην έκθεση με το ίδιο εισιτήριο έως 4 ώρες. Για μια ολοκληρωμένη περιήγηση στην έκθεση θα χρειαστείτε 1,5-2,5 ώρες. Δεν γίνονται ξεναγήσεις στη συγκεκριμένη έκθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.