Όλη η ψηφιακή επανάσταση σε μια έκθεση στη Στέγη

Η διαδραστική έκθεση για όλη την οικογένεια Digital Revolution στη Στέγη (από τις 20/10) παρουσιάζει πώς η ψηφιακή τεχνολογία έχει επιδράσει στη δημιουργικότητα.

Όλη η ψηφιακή επανάσταση σε μια έκθεση στη Στέγη

Έχουμε ταΐσει το Pac-Man με άπειρα κέρματα· έχουμε θαμπωθεί από τα οσκαρικά εφέ του «Gravity» και του «Inception»· κι έχουμε μπει στο μυαλό της Björk κατεβάζοντας στο κινητό τους πειραματισμούς της με applications. Όσες καταιγιστικές αλλαγές έχει φέρει η ψηφιακή τεχνολογία στην τέχνη, την ψυχαγωγία, τη δημιουργία και την αντίληψη του κόσμου γύρω μας, από τα ’90s που περιμέναμε υπομονετικά να συνδεθούμε στο Internet μέχρι τη στιγμή που φορέθηκε στον καρπό το Apple Watch, αλλά και όσα συναρπαστικά θα συμβούν στο μέλλον με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης, των φορέσιμων τεχνολογιών και της τρισδιάστατης εκτύπωσης, θα τα δούμε συγκεντρωμένα στην έκθεση Digital Revolution, η οποία έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 20/10 μετά το Barbican του Λονδίνου και το Μουσείο Tekniska της Στοκχόλμης.

Όλη η ψηφιακή επανάσταση σε μια έκθεση στη Στέγη - εικόνα 1

Η εξέλιξη της ψηφιακής δημιουργικότητας στο χώρο των τεχνών, του design, της μουσικής, της μόδας, του κινηματογράφου και των βιντεοπαιχνιδιών συμπυκνώνεται σε αυτήν τη διαδραστική έκθεση για όλη την οικογένεια – λέτε να δούμε παιδιά να ξεναγούν τους γονείς; Δημιουργοί που χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα για να διευρύνουν τα όρια της δουλειάς τους από τον ανήσυχο –και βραβευμένο με Grammy rapper– will.i.am μέχρι το σκηνοθέτη Chris Milk, projects όπως το DevArt της Google, ανεξάρτητοι σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών και «μάγοι» της κινηματογραφικής εικόνας παρουσιάζονται σε οκτώ μεγάλες ενότητες στον εκθεσιακό χώρο, το φουαγιέ και περιμετρικά της Στέγης. Η έκθεση Digital Revolution «κυκλώνει» το αντικείμενό της ξεκινώντας με τα ορόσημα της ψηφιακής δημιουργικότητας από το 1970 έως το 2010 (ενότητα Digital Archaeology) και φτάνοντας στα drones, τα big data και τα cyborgs (ενότητα Our Digital Futures). Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιούνται παράλληλα τρία εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με τα εξής αντικείμενα: δημιουργία ψηφιακών ευχών με τη χρήση κώδικα προγραμματισμού (για παιδιά 6-10 ετών και γονείς), δημιουργία διαδραστικού pop-up βιβλίου (για παιδιά 9-12 ετών), διαδραστικές χάρτινες κατασκευές με χρήση τεχνολογίας (για εφήβους 12-16 ετών).

Πληροφορίες για την έκθεση Digital Revolution στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 20/10 έως τις 10/1:

Ωράριο λειτουργίας
: Δευτέρα-Πέμπτη και Κυριακή 12:00-21:00 (τελευταία είσοδος στις 20:00), Παρασκευή και Σάββατο 12:00-22:00 (τελευταία είσοδος στις 21:00)

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 5€ προπώληση – 7€ πόρτα
Μειωμένο: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα
Δωρεάν: Παιδιά έως 5 ετών
Άνεργοι: 2€ (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη της κάρτας)
Οικογενειακό ή μικρή ομάδα 4-6 ατόμων (με 1 ή 2 ενήλικες και παιδιά): 12€ προπώληση – 17€ πόρτα
Ομαδικό 7+ άτομα κάθε ηλικίας: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα
ΑΜΕΑ & συνοδός: 3€ έκαστος (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη της κάρτας)
2η επίσκεψη: 4€ πόρτα (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη του παλιού εισιτηρίου)

Ο επισκέπτης αγοράζει εισιτήριο με δυνατότητα εισόδου στην έκθεση εντός του συγκεκριμένου ημιώρου που αναγράφεται στο εισιτήριο που προμηθεύτηκε. Μπορεί να παραμείνει στην έκθεση με το ίδιο εισιτήριο έως 4 ώρες. Για μια ολοκληρωμένη περιήγηση στην έκθεση θα χρειαστείτε 1,5-2,5 ώρες. Δεν γίνονται ξεναγήσεις στη συγκεκριμένη έκθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

34 σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το κόκκινο χρώμα

Συνεχίζονται οι 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project "Ουράνιο τόξο - Rainbow".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".