Γιορτή ποδηλάτου στην Καλλιθέα

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει γιορτή ποδηλάτου για μικρούς και μεγάλους που ξεκινά το πρωί και κορυφώνεται το απόγευμα με δωρεάν συναυλία των «Οnirama» και των «REC».

Γιορτή ποδηλάτου στην Καλλιθέα

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει γιορτή ποδηλάτου για μικρούς και μεγάλους που ξεκινά το πρωί και κορυφώνεται το απόγευμα με δωρεάν συναυλία των «Οnirama» και των «REC».

Γιορτή ποδηλάτου στην Καλλιθέα - εικόνα 1

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει γιορτή ποδηλάτου με τίτλο «Καλλιθέα - Πόλη για ποδήλατο» και καλεί μικρούς και μεγάλους να πάρουν τα δίτροχα τους και να διασχίσουν τους δρόμους της πόλης τους. Την έναρξη κάνουν τα παιδιά που στις 10:00 το πρωί ξεκινούν την πρώτη ποδηλατοβόλτα απόστασης 5 χιλιομέτρων και στις 11:00 παραδίδουν τη σκυτάλη στους μεγάλους που θα διανύσουν μία απόσταση 20 χιλιομέτρων. Παράλληλα από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με βάση την εμπειρία χρόνων στην κυκλοφοριακή αγωγή, θα παρέχει συμβουλές και ενημερώσεις για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική συμπεριφορά των οδηγών ποδηλάτου. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το μέλλον του ποδηλάτου στο Λεκανοπέδιο με ομιλητές τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, την πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αθήνας Γιώργο Στασινό, τον καθηγητή ΕΜΠ, της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας Θάνο Βλαστό και ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Γιάννης Τυρινόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Δαυλός. Η γιορτή θα κλείσει με Συναυλία των «Οnirama» και των «REC» στην Πλατεία Νερού στην παραλία της Καλλιθέας-Τζιτζιφιές. Η είσοδος και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Η γιορτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της πολιτικής ένταξης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της Καλλιθέας καθώς σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στους κατοίκους της το νότιο τμήμα του ποδηλατοδρόμου που κατασκευάζεται κατά μήκος του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και πρόκειται να συνδεθεί με τον Μητροπολιτικό Ποδηλατικό Διάδρομο ο οποίος θα ξεκινάει από την Κηφισιά και θα καταλήγει στο Φαληρικό Όρμο καλύπτοντας 27 χιλιόμετρα. Οδηγίες προς τους ποδηλάτες: Η αφετηρία και ο τερματισμός της ποδηλατοδρομίας θα είναι η Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας. Οι γονείς των παιδιών, μπορούν εάν το επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους. στην πρώτη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων,η οποία θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.

30/11/2022

Θεόκλητε Τριανταφυλλίδη, το μετα-σύμπαν θα είναι ουτοπία ή εφιάλτης;

Ο καλλιτέχνης στήνει στη The Breeder μια πλούσια οπτικοακουστική εμπειρία και μας μιλά για τις δύο όψεις του ψηφιακού περιβάλλοντος στο πρότζεκτ "Pheromone Spa" και όλα όσα τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία του.

Το Bridge Festival 2022 είναι μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο

Το ετήσιο φεστιβάλ που λειτουργεί ως γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο.

Αυθεντικά τεκμήρια από τη ζωή στη Μικρά Ασία στην έκθεση "Από την πατρίδα: Τεκμήρια και μνήμες"

Μια παρουσίαση αυθεντικών τεκμηρίων και προφορικών μαρτυρίων στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, που επιτυγχάνει να αναδείξει τις ποικίλες πτυχές της περιπέτειας του μικρασιατικού ελληνισμού.

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.