Το «Σταύρος Νιάρχος» και η πόλη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που φιλοξενεί το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση αρχιτεκτονικών εργασιών με τίτλο “Site effects - 22 προτάσεις”.

Το «Σταύρος Νιάρχος» και η πόλη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που φιλοξενεί το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 6.30 μμ, εγκαινιάζεται η έκθεση αρχιτεκτονικών εργασιών με τίτλο “SITE EFFECTS - 22 προτάσεις”.

Το «Σταύρος Νιάρχος» και η πόλη - εικόνα 1

Ποιες είναι οι δυνατότητες και τα μυστικά που «κρύβει» ένα έργο όπως το Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Δέλτα του Φαλήρου; Είκοσι δύο τελειόφοιτοι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί του ΕΜΠ απαντούν σε αυτή την ερώτηση, ονειρεύονται τη διαφορετική όψη της πόλης μέσα από το πρίσμα του έργου αυτού και προτείνουν τη μετεξέλιξή της στον 21ο αιώνα. Η έκθεση «Site effects - 22» που εγκαινιάζεται στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ στις 2 Οκτωβρίου (6.30 μ.μ.) θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μήνα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟς ΝΟΜΙΚΟς
08/12/2022

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.