This is not my beautiful house: προβληματισμοί για την Έλλάδα του σήμερα στην Kunsthalle Athena

Βήμα (δια)λόγου σε τέσσερις σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες με αφετηρία την τρέχουσα συγκυρία δίνει από τις 16/5 η Kunsthalle Athena στο ατμοσφαιρικά μισο-ερειπωμένο της κτίριο στο Μεταξουργείο.

This is not my beautiful house: προβληματισμοί για την Έλλάδα του σήμερα στην Kunsthalle Athena

Βήμα (δια)λόγου σε τέσσερις σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες με αφετηρία την τρέχουσα συγκυρία δίνει από τις 16/5 η Kunsthalle Athena στο ατμοσφαιρικά μισο-ερειπωμένο της κτίριο στο Μεταξουργείο. Δανεικός από τη στιχουργία των Talking Heads, ο τίτλος της έκθεσης «This is not my beautiful house» θέλει να λειτουργήσει εδώ ως «μια παραβολή για τη σύγχρονη κατάσταση κοινωνικής και υπαρξιακής αλλοτρίωσης» σ’ έναν κόσμο στιγματισμένο από την κρίση και «αναφέρεται σε αντιφατικές ευχές όπως: μένω ή φεύγω, προσπαθώ ή παραδίνομαι, ελπίζω ή παραιτούμαι». Θα παρουσιαστούν το έργο «Exile» της Ελληνοσουηδέζας Anastasia Ax (μια εγκατάσταση που θα μετασχηματίζεται διαρκώς ξεκινώντας από τη φόρμα ενός παράξενα οικείου χωριού-αστερισμού για να καταλήξει σε ένα πεδίο ανασκαφής σύγχρονων ερειπίων), σκηνές από τη ανθρωποκεντρική εικονογραφία του Απόστολου Γεωργίου, η καινούργια εγκατάσταση «Stolen garden» του Σωκράτη Σωκράτους (ο κήπος, ως ειδυλλιακός τόπος-καταφύγιο από την πραγματικότητα επιστρέφει σταθερά στη θεματολογία του) και τρία πρόσφατα έργα του Κωστή Βελώνη (τα Tribune Leading to the Ramp and Ramp Leading to the Tribune», Rural Management, Untitled-Settlement και το βίντεο How One Can Think Freely in the Shadow of a Temple). Την έκθεση πλαισιώνουν performances της σειράς Πολιτικοί Λόγοι, στις οποίες θα δώσει το παρών μεταξύ άλλων και ο Dean Spunt (στις 7/6).

Περισσότερες πληροφορίες

This is not my beautiful house

  • Εικαστικά

Οι Anastasia Ax, Απ. Γεωργίου, Σ. Σωκράτους και Κ. Βελώνης σχολιάζουν μέσα από έργα ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και γλυπτά τη σημερινή ελληνική συνθήκη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The great departure": Η ρευστότητα της ύλης μέσα από τρεις νέους εικαστικούς

Τον σχολιασμό των έργων κάνει η επιμελήτρια της έκθεσης και η ιστορικός τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2022

"Ο κήπος" του Μανώλη Μπαμπούση είναι ένα καυστικό σχόλιο για την καταναλωτική κοινωνία

Ένα πολυμεσικό έργο στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

"Το σπίτι με τις πεταλούδες" του Παύλου Κοζαλίδη μας ταξιδεύει στην Κίνα των τελευταίων δεκαετιών

Ο φωτογράφος επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με ένα προσωπικό αφήγημα για την ζωή και την καθημερινότητα σε διάφορες περιοχές της Κίνας.

Οι Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck στην Allouche Benias

Δύο σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με τίτλο "Obelix & Obelix: At home I am a tourist".

Οι αφηρημένες εξπρεσιονιστικές συνθέσεις στη ζωγραφική της Άντας Αναστασοπούλου

Η έκθεση της εικαστικού στη Πινακοθήκη Λέφα πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελίζας Γερολυμάτου.

"Στο φως": Η Εριέττα Βορδώνη αναζητά το αληθινό νόημα της ζωής

Η νέα σειρά ζωγραφικών έργων της καλλιτέχνιδας εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery.

Μια εικαστική ματιά στο πλούσιο ιστορικό αρχείο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Η εγκατάσταση της Ινώς Βαρβαρίτη και του Γιάννη Δελαγραμμάτικα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του ινστιτούτου.