This is not my beautiful house: προβληματισμοί για την Έλλάδα του σήμερα στην Kunsthalle Athena

Βήμα (δια)λόγου σε τέσσερις σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες με αφετηρία την τρέχουσα συγκυρία δίνει από τις 16/5 η Kunsthalle Athena στο ατμοσφαιρικά μισο-ερειπωμένο της κτίριο στο Μεταξουργείο.

This is not my beautiful house: προβληματισμοί για την Έλλάδα του σήμερα στην Kunsthalle Athena

Βήμα (δια)λόγου σε τέσσερις σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες με αφετηρία την τρέχουσα συγκυρία δίνει από τις 16/5 η Kunsthalle Athena στο ατμοσφαιρικά μισο-ερειπωμένο της κτίριο στο Μεταξουργείο. Δανεικός από τη στιχουργία των Talking Heads, ο τίτλος της έκθεσης «This is not my beautiful house» θέλει να λειτουργήσει εδώ ως «μια παραβολή για τη σύγχρονη κατάσταση κοινωνικής και υπαρξιακής αλλοτρίωσης» σ’ έναν κόσμο στιγματισμένο από την κρίση και «αναφέρεται σε αντιφατικές ευχές όπως: μένω ή φεύγω, προσπαθώ ή παραδίνομαι, ελπίζω ή παραιτούμαι». Θα παρουσιαστούν το έργο «Exile» της Ελληνοσουηδέζας Anastasia Ax (μια εγκατάσταση που θα μετασχηματίζεται διαρκώς ξεκινώντας από τη φόρμα ενός παράξενα οικείου χωριού-αστερισμού για να καταλήξει σε ένα πεδίο ανασκαφής σύγχρονων ερειπίων), σκηνές από τη ανθρωποκεντρική εικονογραφία του Απόστολου Γεωργίου, η καινούργια εγκατάσταση «Stolen garden» του Σωκράτη Σωκράτους (ο κήπος, ως ειδυλλιακός τόπος-καταφύγιο από την πραγματικότητα επιστρέφει σταθερά στη θεματολογία του) και τρία πρόσφατα έργα του Κωστή Βελώνη (τα Tribune Leading to the Ramp and Ramp Leading to the Tribune», Rural Management, Untitled-Settlement και το βίντεο How One Can Think Freely in the Shadow of a Temple). Την έκθεση πλαισιώνουν performances της σειράς Πολιτικοί Λόγοι, στις οποίες θα δώσει το παρών μεταξύ άλλων και ο Dean Spunt (στις 7/6).

Περισσότερες πληροφορίες

This is not my beautiful house

  • Εικαστικά

Οι Anastasia Ax, Απ. Γεωργίου, Σ. Σωκράτους και Κ. Βελώνης σχολιάζουν μέσα από έργα ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και γλυπτά τη σημερινή ελληνική συνθήκη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.