Νέες Κυκλοφορίες

Yesterday

Κομεντί μουσική κι ενδιαφέρουσα, εκδοχή σε Blu-ray φροντισμένη

Από -

Οι Σάξονες το λένε "love letter" και, πολλές φορές, επειδή... παραπροσπαθεί αποτυγχάνει, όμως το φιλμ αυτό του θρυλικού Danny Boyle - ένα ποιητικό και κινηματογραφικό "love letter" του προς ένα από τα πλέον σημαντικά κι αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα στην ιστορία, τους Beatles - μόνο αποτυχημένο δεν θα το χαρακτήριζε κανείς.

Η ταινία φαντάζεται έναν κόσμο στον οποίο οι Beatles είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ και μόνο ένας μουσικός, μετά από ένα... μεταφυσικά παράξενο γεγονός, θυμάται αυτούς και το έργο τους. Ο μουσικός αξιοποιεί το γεγονός για να προωθήσει την καριέρα του αρχικά αλλά γρήγορα γίνεται σαφές πως θα καταλήξει να μην μπορεί ή να μην θέλει να χρησιμοποιήσει την κληρονομιά της ιστορικής βρετανικής μπάντας για δικό του όφελος - και η όλη διαδικασία συνθέτει μία χιουμοριστική, ρομαντική κομεντί που παρακολουθείται απολαυστικά από την αρχή μέχρι το τέλος είτε είναι... fan κανείς των Beatles, είτε όχι.

Ως... μουσική ταινία το Yesterday - στην οικιακή του εκδοχή σε Blu-ray που αξιολογήσαμε - είναι υπέροχη: δεν προσφέρει μόνο πολλά από τα πλέον αγαπημένα κομμάτια των Beatles, αλλά τα αποδίδει και εξαιρετικά με πολυκάναλο, πειστικό ήχο που πραγματικά ξαφνιάζει με την ποιότητα και την "παρουσία" του. Η εικόνα είναι επίσης φροντισμένη κι ας μην παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο ο ήχος (ή όσο η ίδια σε άλλα είδη ταινιών), με φυσικά χρώματα και υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας στα πάντα.

Προσεγμένα σε... απρόσμενο βαθμό είναι και τα extras της ταινίας που προσφέρει το Blu-ray: δεν πρωτοτυπούν μεν, αλλά είναι πάρα (πάρα) πολλά και καλύπτουν κάθε πτυχή της όλης παραγωγής, ποικίλλοντας από τα σχόλια των συντελεστών και τις γκάφες των γυρισμάτων, μέχρι τις κομμένες σκηνές ή την εναλλακτική αρχή και τέλος. Το Yesterday, πάντως, στα μάτια του κοινού που αγαπά τις κομεντί και εκείνου που αγαπά τους Beatles άξιζε αγοράς ούτως ή άλλως. Με τον φροντισμένο οπτικακουστικό του τομέα και τα άφθονα extras του, ένα παραπάνω!